Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn

Tolkiens univers : folk og steder i Midgård


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

80 sider: alle illustrerede i farver ; 31×27 cm

Udgivet

2012

Ophav

Gareth Hanrahan(forfatter)

Peter McKinstry(kunstner)

Torben Wilhelmsen(oversætter)

Alamy(diverse)
Målgruppe

til børn

Undervisning

let at læse


Beskrivelse


Indføring i J.R.R. Tolkiens univers, der giver et kortfattet overblik over handlingen i Tolkiens to primære værker: Hobbitten og Ringenes Herre


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2012

af

af

Martin W Hansen

d. 27. aug. 2012

Bogen kan anbefales til fantasy-entusiaster fra ca. 10-12 år med interesse for Tolkiens univers, som vil glædes over en letlæst fagbog med mange flotte illustrationer.

Forfatteren har tidligere skrevet rollespilsbøger indenfor mange forskellige universer, men her forsøger han at give et kortfattet overblik over handlingen i Tolkiens to primære værker: Hobbitten og Ringenes herre. Det er blevet til et meget flot værk, som er rigt illustreret af fortrinsvis Peter McKinstry, men også adskillige andre kunstnere. Forfatteren går desuden strengt kronologisk frem, så man har let ved at følge hovedhandlingen fra bøgerne. Teksten er ret letlæst uden særligt svære eller lange ord.

Vi har flere guider til Tolkiens univers på hylderne såsom Tolkiens eventyrlige univers af David Colbert og Tolkiens ring af David Day, men de er af ældre dato og henvender sig langt hen ad vejen sig til et ældre publikum end nærværende bog.

En virkelig god og flot produceret indføring i Tolkiens univers for vore yngre fantasy-læsere.Informationer og udgaver

2012

Bog

Gareth Hanrahan

Flachs