Gå til indholdTogtet : på rejse i vikingernes verden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

303 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


16 fascinerende fortællinger med nyeste forskning om vikingetidens bedrifter. Henvender sig til voksne læsere af litteratur om vikingernes verden


Anmeldelser (4)


1. okt. 2021

16 fascinerende fortællinger med nyeste forskning om vikingetidens bedrifter. Henvender sig til voksne læsere af litteratur om vikingernes verden.

Værket er skrevet af de fremmeste videnskabsfolk og redigeret af museumsinspektør Jeanette Varberg, museumsinspektør Peters Pentz og med forord af museumsdirektør Rane Willerslev. Med overskrifter som "Vikingetidens maritime bedrifter", "Folkevandringstiden", "Magtens landskaber", "Togtet til Paris", "Slavehandel" m.fl. berettes om optakten til vikingetiden, sejlproduktion og skibsbyggeri til vikingernes togt til Middelhavet. Willerslev skriver med henvisning til vikingeudstillingen på Nationalmuseet: "Det er viden, som bygger videre på forskernes erkendelser, og i denne bog fremlægges hele den videnskabelige baggrund for udstillingens fortællinger om togternes tid." Bogen er udstyret med billeder og litteraturliste.

Must-read om vikingernes verden. Forfatterne i bogen er alle forskere, nogle historikere andre arkæologer, som gennem nye studier og forskning byder på spændende viden. Den er skrevet i forbindelse med Nationalmuseets særudstilling "Togtet" og bidrager til dybere kendskab med vikingetiden, også som den formidles på Nationalmuseet. Fremstilling af sejl, folkevandringer, den hedenske tro, guldskatte, skriftsproget og fremfærden i verden m.fl. er alle emner som bliver grundigt belyst fra flere vinkler. Bogen udkommer i forbindelse med Nationalmuseets særudstilling.

Af andre bøger om emnet findes bl.a.: I vikingernes vide verden


Vikinger


Vikingernes ukendte verden


, Vikinger : indsigt og udsyn og Vikingernes ukendte verdenAf andre bøger om emnet findes bl.a.: I vikingernes vide verden, : indsigt og udsyn og nes ukendte verdenAf andre bøger om emnet findes bl.a.: I vikingernes vide verden, Vikinger : indsigt og udsyn og Af andre bøger om emnet findes bl.a.: I vikingernes vide verden, Vikinger : indsigt og udsyn og Vikingernes ukendte verden.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette Holmgaard Greibe

2021-10-10

Historie-online.dk [online]

Af

Anders Ellegaard

2021-09-08

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 4. sep. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021