Gå til indholdBøger / faglitteratur / samtaler

To om tro : modsætninger mødes


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

192 sider

Udgivet

2012

Genre og formsamtaler

Beskrivelse


To teologer og debattører fra hver sin kirkefløj, grundtvigianeren Benedicte Hammer Præstholm (f. 1978) og missionsmanden Jens Ole Christensen (f. 1956), har gennem et år samtalt og udvekslet breve om forskellige spørgsmål vedrørende tro, og om hvad troen og tvivlen betyder i deres liv


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2012

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 21. dec. 2012

Selvom denne bog ikke er voldsomt fagteologisk i sit sprog, vil den primært henvende sig til præste- og teologkolleger og til særligt interesserede lægfolk fx menighedsrådsmedlemmer.

Debatten mellem de forskellige kirkelige fløje er ikke altid præget af næstekærlighed. Derfor er det spændende, hvordan to ivrige debattører fra hver sin kirkefløj slipper fra en årelang udveksling af holdninger om Gud, tro, kirken etc. Mens Præstholm er præst i den ærkegrundtvigske valgmenighed i Mellerup ved Randers, er Christensen generalsekretær i Luthersk Missionsselskab. I de fleste kirkelige spørgsmål, fx det netop nu brandvarme om homoseksuelles ret til at blive viet i kirken, står de lige fast på hver sit standpunkt. De to formår imidlertid at fastholde deres egne synspunkter og samtidig acceptere den andens ret til sine. Derfor bliver bogen ikke bare et referat af to forskellige kirkeretninger, den bliver selv et eksempel på folkekirkens rummelighed. Når det er sagt, forbliver bogen imidlertid indenfor rammerne af den fagteologiske debat, og det er vanskeligt at forestille sig andre læsere til bogen.

I 2006 kom Danske præster og biskopper om kirkelige vielser af homoseksuelle som også præsenterer forskellige holdninger til et kirkeligt spørgsmål. To om tro er bredere og graver lidt dybere, men er også mere teologisk i sin vinkel.

To fremtrædende teologer fra hver sin side i den kirkelige debat har gennem et år udvekslet breve om forskellige spørgsmål vedrørende tro.


Kristeligt dagblad

d. 30. nov. 2012

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 30. nov. 2012


Dansk kirketidende

Årg. 165, nr. 2 (2013)

af

Årg. 165, nr. 2 (2013)Informationer og udgaver

2012

Bog

Jens Ole Christensen (f. 1956)

Bibelselskabet, 1. udgave