Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

To liv : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

256 sider

Udgivet

2019

Genre og formroman
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Året er 1955. Kirsten er blevet gravid med Christian, som allerede er forlovet. Hun forfører og gifter sig med hans bror Johannes uden at fortælle ham, at barnet ikke er hans. Kan de alligevel få et godt ægteskab?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 2. apr. 2019

Kirstens og Johannes ægteskab starter med en fortielse, og der kommer flere hemmeligheder til. Til læsere af danske familiehistorier.

Familiens ære er på spil da Kirsten bliver gravid. På sin mors opfordring gifter hun sig med broderen til sin forfører, den lidt sære Johannes uden at fortælle ham, at han ikke er far til barnet. Johannes er ikke den hun drømte om. Alligevel får de et godt, langt ægteskab, og tilgiver hver især hinanden for fortielser og sidespring inden Kirsten dør af kræft. Estrid Dyekjær debuterer med "To liv" som romanforfatter.

En hyggelig roman om familiehemmeligheder fra en tid, hvor det var en vanære, at piger blev gravide udenfor ægteskab. Vi følger Kirsten, Johannes, deres børn og familier gennem 40 år, fra 1950'erne til midt 1990'erne, hvor tiderne skifter og der kommer mere velstand. Romanen, der er skrevet i et enkelt sprog, er velegnet til læsere, der holder af en uforpligtende roman om kvinders hemmeligheder og et ægteskabs udvikling.

Hans Otto Jørgensen med Ida og Axel trilogienFolkets skønhed


, Merethe Pryds Helle med Folkets skønhed og Kirsten Thorup med serien om Jonna har alle skrevet gode 1900-tals familiehistorierHans Otto Jørgensen med Ida og Axel trilogien, Merethe Pryds Helle med og Kirsten Thorup med serien om Jonna har alle skrevet gode 1900-tals familiehistorier.Informationer og udgaver

2019

Bog

Estrid Dyekjær (f. 1979)

Byens, 1. udgave

2019

Ebog

Estrid Dyekjær (f. 1979)

Byens, 1. e-bogsudgave

2020

Lydbog (net)

indlæser: Benjamin Lamberth

Nota

2019

Lydbog (net)

indlæser: Benjamin Lamberth (f. 1980)

Byens