Gå til indholdTo fruer med ét smæk


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

92 sider: ill.

Udgivet

2011

genre/form

roman,

sjove bøgerOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Benjamin på 11 år og hans brødre skal til fødselsdag hos den mystiske dreng Parly. Men inden længe er de rodet ind i problemer med indbrud, nøgenbadning og en bortført hund. Og Parly er væk


Anmeldelser (1)


9. feb. 2011

God start på en ny, sjov serie for de ca. 8-11-årige, især drenge. Primært selvlæsning fra ca. 10 år, men absolut også oplæsning for de yngre. Forsidens karikerede streg anslår stemningen.

De 3 måske 4 i seriens titel er tre brødre på 9, 11 og 13 år plus den mystiske Parly. Deres opfindsomhed får dem rodet ud i en del problemer - og tilbage igen. I Isbilen låner de husholdningspengene for at købe is. I To fruer med ét smæk udvikler Parlys "lån" af en swimmingpool sig til en sag om en bortført hund og løsepenge. Skolens bølle og pigerne spiller vigtige roller. Realistisk er det ikke, men genkendeligt og tilpas tæt på danske børns virkelighed. Enkelt, muntert og nutidigt og velegnet både til at læse op fra ca. 8 år og at læse selv fra ca. 10 år. Bagsiden foreslår "fra 7 år". Ikke alle 7-årige vil dog hænge på. Megen dialog og godt med luft omkring teksten gør læsningen behagelig. De s/h tegninger i en karikeret, tegneserieagtig streg fungerer fint.

De tre brødre har litterære slægtninge i bøger af Bjarne Reuter og Ole Lund Kirkegaard. Og mht. at skrive frisk og nutidigt er Zimakoff beslægtet med fx Glenn Ringtved og Morten Dürr.

De to første bind i denne nye serie er sjove. Og sjove bøger er en mangelvare. Zimakoff viser, at det er muligt at skrive en enkel, nutidig og sammenhængende historie, man kan grine af. Vel at mærke uden at den voksne læser krummer tæer.

Lektørudtalelse

Af

Bo Knudsen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Ebog

2021

Ebog

2012

Bog

2011