Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tjick : roman


Beskrivelse


Maik er den ensomme outsider. Tjick er måske i familie med den russiske mafia, og måske klog, i hvert fald er også han en outsider. En dag samler Tjick Maik op i en stjålen Lada, og så begynder et roadtrip gennem Tyskland med masser af oplevelser.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2014

af

af

Henriette Olesen

d. 19. maj 2014

Denne ungdomsroman henvender sig til unge i alderen 13-16 år og er for både drenge og piger.

Maik Klingenberg er en outsider. Han hører ikke rigtig til og med en rig far på forretningsrejse, og en alkoholiseret mor, er Maik overladt en del til sig selv. Tjick kommer fra et fattigt kriminelt miljø, han gik tidligere i specialklasse, men er nu begyndt i gymnasiet. De to er ikke venner, men pludselig dukker Tjick op i en stjålen Lada, og så starter en uforglemmelig rejse gennem Tyskland. Drengene kommer på en rigtig dannelsesrejse, der er med til at forme og udvikle dem. De former et stærkt venskab, og kommer ud for fuldstændig fantastiske oplevelser. Bogen er meget velskrevet. Der er en spænding og et godt flow, som passer godt til målgruppen. Bogen berører temaer som identitet, mobning, kulturforskelle og kærlighed og vil kunne finde genklang hos de fleste unge.

Kan på indholdet sammenlignes med klassikeren Vejene af Kerouac, eller med Capotes Med koldt blod. Hvor vi følger menneskers rejse gennem et land og ikke mindst en personlig udvikling, de er dog skrevet til voksne. Af ungdomsbøger kan sammenlignes med Aakesons novellesamling Jeg begyndte sådan set bare at gå og med Chboskys Fordelene ved at være en bænkevarmer, der begge handler om at finde sin plads i verden.

Det er en fantastisk ungdomsbog. Den er vedkommende, velskrevet og humoristisk, selv voksne vil kunne få en god læseoplevelse med denne bog. Den vil også være god til klasselæsning i de ældste klasser.


Jyllands-posten

d. 8. juli 2014

af

af

Jakob Stegelmann

d. 8. juli 2014


Weekendavisen

d. 20. juni 2014

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 20. juni 2014