Gå til indholdTingsprosa


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

106 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

genre/form

novellerOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Kortprosatekster hvor 50 fundne ting på gaden, bliver til 50 poetiske tekster, der fanger øjebliksbilleder og sætter erindringer om selvoplevede situationer igang hos fortælleren. Bogen indeholder fotos af de fundne objekter


Anmeldelser (1)


14. apr. 2020

Kortprosatekster der med udgangspunkt i fundne objekter, fanger øjebliksbilleder, erindringer og pludselige indskydelser, der både får en til at smile og til at stoppe op og tænke lidt dybere over tilværelsen. Til læsere af nyere dansk litteratur.

De 50 tekster følges alle af et opslag med et foto af en tilfældig dagligdags ting fundet på gaden, som fx en cykelslange, en kakerlak, et slips, kondomer, en dåseåbner, en lighter, en sut, en fjer, et nummer o.a. Tingene sætter en erindring eller en tankerække i gang hos jegfortælleren, som beskrives i teksterne. Bogen er tænkt som eksperiment, et benspænd forfatteren satte for sig selv. Udfordringen var, at skrive med udgangspunkt i, hvad man kunne finde på en gåtur, og sætte det op imod en selvoplevet situation.

Flere gange under læsningen måtte jeg grine højt, for teksterne besidder den præcise iagttagelsesevne og den udfoldelse af små detaljer, blandet med en knastør humor, der gør, at man pinligt får øje på sig selv. De medfølgende fotos er med til at give teksterne liv, og animeres på den anden side selv af ordene. Dog opfatter jeg ikke bogen som rent humoristisk, der er mere på spil i de kondenserede små epifanier og selvransagelser, end der lige møder øjet. Bogen er ganske enkelt et vellykket litterært eksperiment.

Tekster på kryds og tværs


Ingenting skete


Det gør som en fabel


, Ingenting skete og Det gør som en fabel er kortprosa, der har lidt af den samme tone i sigTekster på kryds og tværs, og Det gør som en fabel er kortprosa, der har lidt af den samme tone i sigTekster på kryds og tværs, Ingenting skete og er kortprosa, der har lidt af den samme tone i sigTekster på kryds og tværs, Ingenting skete og Det gør som en fabel er kortprosa, der har lidt af den samme tone i sig.

Lektørudtalelse

Af

Peter Holm Rasmussen


Informationer og udgaver

Bog

2020