Gå til indholdTing, min søn skal vide om verden : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

175 sider

Udgivet

2018

genre/form

roman,

humorOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Om en fars forsøg på at forberede sin søn på de store og små ting, der venter her i livet - om ondskab og godhed, kærlighed, mand(l)ighed, Ikea, fodbold, bilnøgler, mødre, kvinder, kærester og opskriften på friturestegt Snickers-is m.m.


Anmeldelser (3)


20. okt. 2016

Underholdende og rørende selvbiografisk roman om en fars forsøg på at forberede sin søn på de store og små ting, der venter her i livet. For fans af Fredrik Backman, og andre der har børn tæt inde på livet.

"Jeg vil godt sige undskyld. For alt det, jeg kommer til at gøre i de næste sådan cirka atten år. For alt det, jeg går glip af og alt det, jeg ikke forstår." Sådan indleder Fredrik Backman, der bl.a. har skrevet den humoristiske roman En mand der hedder Ove


, denne bog, der er skrevet til hans søn. I korte, opbrudte tekster giver han sønnen råd om de ting, som han finder vigtige i livet, fx ondskab og godhed, kærlighed og kærester, mand(l)ighed, Ikea, fodbold, bilnøgler, mødre og opskriften på friturestegt Snickers-is m.m"Jeg vil godt sige undskyld. For alt det, jeg kommer til at gøre i de næste sådan cirka atten år. For alt det, jeg går glip af og alt det, jeg ikke forstår." Sådan indleder Fredrik Backman, der bl.a. har skrevet den humoristiske roman En mand der hedder Ove, denne bog, der er skrevet til hans søn. I korte, opbrudte tekster giver han sønnen råd om de ting, som han finder vigtige i livet, fx ondskab og godhed, kærlighed og kærester, mand(l)ighed, Ikea, fodbold, bilnøgler, mødre og opskriften på friturestegt Snickers-is m.m.

Backman er underholdende og selvironisk og pakker sin kærlighedserklæring til sønnen ind i rappe kommentarer og underholdende anekdoter. Især fædrene vil kunne spejle sig i hans tanker og grine højlydt og momentvis blive rørt og ramt lige i hjertekulen. Fansene vil også føle sig underholdt med denne bog, men nogle vil nok blive skuffede over, at der ikke er tale om en traditionelt opbygget roman.

I de to essaysamlinger Om efteråret


Om vinteren


Om foråret


og Om vinteren og i den selvbiografiske roman Om foråret henvender Karl Ove Knausgård sig på lignende vis - men i en mere seriøs tone - med hverdagsbetragtninger til sin datter for at forberede hende, på det liv som venterI de to essaysamlinger Om efteråret og og i den selvbiografiske roman Om foråret henvender Karl Ove Knausgård sig på lignende vis - men i en mere seriøs tone - med hverdagsbetragtninger til sin datter for at forberede hende, på det liv som venterI de to essaysamlinger Om efteråret og Om vinteren og i den selvbiografiske roman henvender Karl Ove Knausgård sig på lignende vis - men i en mere seriøs tone - med hverdagsbetragtninger til sin datter for at forberede hende, på det liv som venterI de to essaysamlinger Om efteråret og Om vinteren og i den selvbiografiske roman Om foråret henvender Karl Ove Knausgård sig på lignende vis - men i en mere seriøs tone - med hverdagsbetragtninger til sin datter for at forberede hende, på det liv som venter.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen

2016-11-09

Berlingske tidende

Af

Anna Mejlhede

d. 26. nov. 2016


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2016

Punktskrift

2021

Bog

2018

Bog

2017

Bog

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Ebog

2016