Gå til indholdTing jeg har holdt min mund med : erindringer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

372 sider: ill.

Udgivet

2010

genre/form

erindringerOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Forfatterens beretning om opvæksten i Iran og om sin families historie. De samfundsmæssige problemer og de personlige oplevelser er vævet sammen. Stærkt står litteraturens betydning. Forfatteren giver sine personlige refleksioner over en kvindes muligheder i et land som Iran


Anmeldelser (7)


3. aug. 2010

Selvbiografien, der er et opgør mod især en kontrollerende mor, er samtidig et opgør mod det islamiske styre i Iran i 1979. Bogen har appel til alle, der læser om familierelationer og har interesse for politik.

Azar Nafisi er født i 1955 i Teheran i Iran. Hun kommer fra en akademisk, indflydelsesrig slægt og fortæller levende og bevægende om forholdet til sine forældre, om de eksistentielle og politiske konfrontationer i sin opvækst, hvor der skete store forandringer i landet. Allerede som 4-årig var hun på kollisionskurs med moderen, en kamp der fortsatte livet igennem. Faderen var borgmester i Teheran, men sad også i fængsel under Shahens styre. Han gav hende kærlighed til litteraturen. Heller ikke han magtede sin insisterende hustru og blev skilt. Forfatteren bor i dag i USA, hvor hun er en kendt skribent og underviser.

A. Nafisi blev kendt for At læse Lolita i Teheran, 2005. Nobelpristageren S. Ebadi fortæller i Iranske erindringer, 2008 om sin kamp for at forbedre børns og kvinders vilkår.

På fornemste vis samler A. Nafisi tråde fra sit private liv og sit lands dramatiske politiske historie og gør fortællingen herom universel. Det er en gribende selvbiografi, der taler til både hjerne og hjerte skrevet med stor indsigt og mod, idet den både er et opgør med familiens løgne og fortæller om de personlige konsekvenser, det giver, når en statsmagt undertrykker sine borgere.

Lektørudtalelse

Af

Anny Skov Madsen

Jyllands-posten

Af

Lone Nørgaard

d. 13. aug. 2010

Politiken

Af

Helle Hellmann

d. 25. aug. 2010

Berlingske tidende

Af

Eva Pohl

d. 3. sep. 2010

Information

Af

David Rehling

d. 13. aug. 2010

Weekendavisen

Af

Adam Holm

d. 20. aug. 2010

Standart

Af

Svend Erik Larsen

Årg. 24, nr. 4 (2010)


Informationer og udgaver

Bog

2010