Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Tim & Tom : en hæsblæsende flugtroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

171 sider

Udgivet

2019

Ophav

Jacob Haugaard(forfatter)
Genre og formroman, samfundssatire

Beskrivelse


De to fængselsindsatte, Tim og Tom, er forhenværende politibetjente som nu begår sig med kriminalitet. De bliver udvalgt til at blive sendt til en flygtningelejr i Libanon som frivillige, men bliver indblandet i terror og mafiaopgør og må nu flygte tilbage til Danmark


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 19. mar. 2019

Samfundssatirisk roman, krydret med masser af humor og med glimt i øjet. De to langtidsindsatte, Tim og Tom, bliver pludselig sendt til en libanesisk flygtningelejr som led i et politisk spil. For læsere af samfundssatiriske romaner.

En ambitiøs og rænkesmedende socialrådgiver, Judith, opfinder Callesen-modellen sammen med sin chefjurist, Jørgen Callesen. Modellen har til formål at skille samfundet, og de danske fængsler, af med forhærdede kriminelle og flygtninge. Tim og Tom er forhenværende politibetjente, som nu befinder sig på den anden side af loven, og de bliver prøvekaniner for modellen. De lever et trygt liv i fængslet med ro, renlighed og regelmæssighed, og har fundet kærligheden hos henholdsvis Psykolog-Lis, som er Tims psykolog, og Tykke-Lone, som leder vaskeriet i fængslet. De sendes, under mediebevågenhed, til en flygtningelejr i Libanon som udadtil, frivillige infrastrukturkonsulenter. I virkeligheden bliver de tvangsforflyttet og deres nye job består i at rense lejrens lokummer med en stor slamsuger. I lejren genoptager de deres kriminelle livsstil. De bliver pludselig rodet ind i mafiaattentater og mord, og må flygte tilbage til Danmark i forklædning.

Humoristisk og underholdende roman fra første til sidste side. Humoren bliver dog til tider en anelse for latrinær og plat.

Ønskes en anden samfundssatirisk roman om politik og magt, kan bogen Vorherre er en rutebilaf Flemming Jensen anbefales.


Jyllands-posten

d. 1. apr. 2019

af

af

Christian Møgeltoft

d. 1. apr. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Jacob Haugaard

Hovedland

2019

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Thomas Leth Rasmussen

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2020

Lydbog (online)

indlæser: Thomas Leth Rasmussen

Nota

2019

Lydbog (online)

indlæser: Thomas Leth Rasmussen

Lytteratur