Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Tim - biografien om Avicii


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

380 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Ophav

Henrik Andersen(oversætter)
Genre og formbiografier

Beskrivelse


Musikbiografi om den svenske megastjerne Avicii, der tog sit eget liv i en alder af 28 år. For voksne og unge interesserede i musikhistorie og psykisk sygdom


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2021

af

af

Morten Langkilde

d. 10. dec. 2021

Musikbiografi om den svenske megastjerne Avicii, der tog sit eget liv i en alder af 28 år. For voksne og unge interesserede i musikhistorie og psykisk sygdom.

Historien om musiker og producer Tim Bergling, der under kunstnernavnet Avicii fik verdenssucces som house- og electronica-producer. Baseret på samtaler med Aviciis familie, kærester, venner og samarbejdspartnere, samt adgang til Aviciis personlige mails, private videooptagelser, og offentliggjorte interviews. Desuden med fyldigt billedmateriale og kildeangivelser.

Glimrende biografi. Velskrevet og respektfuld i sin tilgang. Værket fortæller historien om Aviciis karriere, med fokus på både kunstneriske processer, og karrieremæssig udvikling, men går også i dybden med hans mentale sygdom, og via sidstnævnte løfter det sig over den gængse musikbiografi. Der fortælles åbenhjertet om producerens brug af smertestillende medicin, og hvilke konsekvenser det havde for hans fysiske og mentale helbred. En tankevækkende beskrivelse af et alt for kort liv.

Andre musikbiografier om kunstnere med korte intense liv, plaget af stofmisbrug og mental sygdom er fx WhitneyAmy


: en mors historie og Amy : my daughter, som ikke er oversat til danskAndre musikbiografier om kunstnere med korte intense liv, plaget af stofmisbrug og mental sygdom er fx Whitney : en mors historie og : my daughter, som ikke er oversat til dansk.Informationer og udgaver

2021

Bog

Måns Mosesson (f. 1983)

Politiken, 1. udgave

2021

E-bog

Måns Mosesson (f. 1983)

Politiken, 1. e-bogsudgave