Bøger / faglitteratur / bibliografier

Tillid på bundlinjen : offentlige ledere går nye veje


Beskrivelse


Redegørelse for brug af tillid som bærende princip i offentlig ledelse.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2013

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 21. mar. 2013

Offentlige ledere, der ønsker at følge udviklingen omkring de offentlige tilbud, om økonomi og om ledelse får her en opskrift på, hvordan man ved at kombinere en række af forskellige nyere teoretiske begreber kan nå et mål om "Bedre kvalitet for færre penge".

De to forfattere, der er forskere på hhv. RUC og CBS, præsenterer et ledelsesparadigme, der bygger på tillid som værdiskabende element. Grundforestillingen er, at såvel det klassiske hierarkiske ledelsessystem, det kontrolbaserede og de mere moderne NPM-modeller bærer kimen til deres egen ineffektivitet, da de ved en ren udrulning tenderer mod at blive kontraproduktive. Forfatterne peger på, at en kontrolleret satsning på tillidsbetingede systemer kan udbedre dette. I bogen gennemgår de to først det teoretiske grundlag for deres teorier, som bringer moderne begreber som "den ansvarsbevidste medborger", social kapital og frivillighed i spil, og efterfølgende bringer de gennem en række cases begreberne ind i en praktisk sammenhæng. Bogen er på et relativt højt niveau, men er samlet et væsentligt bidrag til udviklingen af den offentlige sektor.

Der er flere andre bøger om tillid og ledelse. Niels Thygesen har selv i Tilliden og magten fra 2008 præsenteret nogle tanker, som han her udvikler videre.

Denne bog, som sætter begrebet tillid i spil som værdiskabende element, er et væsentligt bidrag til udviklingen af det offentlige lederskab.


Berlingske tidende

d. 26. maj 2013

af

af

Henrik Ørholst

d. 26. maj 2013


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 25 (2013)

af

af

Bo Gammelgaard

Årg. 44, nr. 25 (2013)