Gå til indholdTilgivelsens bog : fire skridt til forsoning med dig selv og verden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (3)


28. mar. 2014

Bogen er dedikeret til dem, der har været udsat for krænkelser, uret eller forbrydelser, og som har brug for at tilgive. Den har appel til mange, som her finder et varmt vist svøb, og vejledning i vejen mod heling og forsoning.

Ærkebiskop og Nobel Fredsprisvinder Tutu har tidligere sammen med datteren Mpho (præst som sin far), skrevet bogen Skabt til godhed. De har begge været vidner til de værste forbrydelser mennesker kan begå mod hinanden, og er af den overbevisning, at vi skal tilgive selv den værste krænkelse eller ondskab for vor egen helheds skyld, fordi tilgivelse er vejen til fred med os selv og verden. De fremlægger fire trin til tilgivelse af dem, der har voldt ondt eller krænket: At fortælle sin historie, at sætte ord på smerten, at tilgive, og at forny eller afslutte forholdet. Trinnene involverer enkle mentale øvelser, såsom meditation, sten-ritualer og skriveøvelser. Samtidig fortæller de deres egen og andres historie om vejen mod tilgivelse. Her er også nogle ord til dem, der har behov for at tilgive sig selv.

Desmond Tutu har bla. tidligere skrevet Ingen fremtid uden tilgivelse, 2001, om sit arbejde for Sandheds- og Forsoningskomissionen i Sydafrika. Andre bøger om tilgivelse: Robert Strand Tilgivelse og Gerald G. Jampolsky Tilgivelsens væsen.

Bogen, som er letlæst, indlevende og medfølende, er en gave til især dem, der har svært ved at tilgive. Men her er vise ord til alle dem, som vil gå vejen mod fred med sig selv og verden.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Kristeligt dagblad

Af

Karsten Nissen

d. 11. apr. 2014

Religion

Af

Bodil Kruse

2014, nr. 3


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014