Bøger / skønlitteratur / roman

Tilfældet Vincent Franke


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
285 sider
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
roman

Beskrivelse


I Stockholms underverden får den mildest talt sølle misbruger Vincent Franke til opgave at sørge for, at pigen Maria ikke forlader hans lejlighed. Men hun forsvinder! Pludselig er den mest ensomme mand i Sverige på jagt efter den mest ensomme pige. Men langt fra alle i underverdenen er begejstrede for den idé.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2011

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 7. mar. 2011

Til krimilæsere der kunne tænke sig noget anderledes. En mørk noir thriller, hensat til Stockholms undergrund.

Med hovedet bedøvet af morfin er Vincent Franke nok ikke den mest oplagte til at passe på pigen Maria, som det bliver ham venligt, men bestemt, pålagt af bandelederen Pastor. Ikke desto mindre er det tilfældet i denne noir thriller hensat til Stockholms underverden. Bogen er skrevet af den unge debuterende svenske forfatter Christoffer Carlsson, der samtidig med forfattervirket er ved at skrive en ph.d. i kriminologi. Hovedpersonen Vincent Franke er en uduelig og usympatisk stofmisbruger, hvis baggrund langsomt afsløres i små historier fra hans fortid. Franke ernærer sig som pusher, men tager også selv rigeligt af stofferne. Carlssons sprog er enkelt, groft og sarkastisk, og Frankes selvudslettende væsen fremstilles dermed på fornemste vis.

Carlssons bog minder om hans landsmand, Jens Lapidus' Stockholm-noir serie med bøgerne Cash fra 2008, Aldrig fucke up fra 2009 og Bandekrig 145 fra 2010.

En fremragende krimi om udstødte eksistenser med fremtidens nederlag lige rundt om hjørnet.


Berlingske tidende

d. 29. apr. 2011

af

af

Per Krogh Hansen

d. 29. apr. 2011


Jyllands-posten

d. 29. mar. 2011

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 29. mar. 2011