Gå til indholdTilbage til rue Darwin : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

209 sider

Udgivet

2013

genre/form

romanOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Ved sin mors død søger Yazid tilbage i barndomserindringerne og til sine rødder. En opvækst fuld af slet skjulte hemmeligheder og halve sandheder, har aldrig afsløret, hvem der i virkeligheden var hans mor


Anmeldelser (2)


3. okt. 2013

Farverig roman om en mands afsked med sin mor og søgen efter sin fortid. Prisbelønnet algerisk forfatter. Kan formidles bredt også god til læsekredse.

Vi møder hovedpersonen på et hospital i Paris. Hans mor ligger for døden og hans søskende er fløjet ind fra forskellige lande, hvor de bor. I flashbacks får vi hans brogede livshistorie. Efter morens død søger han vished om sit ophav, der altid har været omgivet af mystik. Bogen er farverig og politisk. Man følger den spændende og brogede familiesaga og først til allersidst løftes sløret for sandheden. En sandhed som hovedpersonen måske alligevel har vidst. Romanen er også en fortælling om Algeriets historie, om forholdet mellem jøder og muslimer, om islam, om rigdom, fattigdom, moral, prostitution, homoseksualitet, AIDS, familie og meget mere. En velskrevet bog der vækker til eftertanke.

Tahar Ben Jellouns bog Hjem eller Kyung-Sook Shins Pas godt på mor er titler jeg umiddelbart kommer i tanker om.

Vedkommende og spændende roman fra Algeriet om familie, identitet og Algeriets historie. Kan formidles bredt også til læsere, der efterlyser en roman skrevet i et godt og velkomponeret sprog.

Lektørudtalelse

Af

Maria Björnsdóttir

Weekendavisen

Af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 14. feb. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2013