Gå til indholdTilbage til Faithful Place : spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

429 sider

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Krimi. For 22 år forsvandt Franks kæreste, og han forlod derpå sin dårligt fungerende familie i Dublin. Han har ikke været der siden, men arbejder nu ved politiet og vender tilbage barndommens gade, hvor kærestens lig er blevet fundet


Anmeldelser (3)


8. jun. 2011

Irsk krimi-spændings-psykologisk roman af allerbedste slags. Læseren bliver indfanget fra første atmosfærefyldte side og ført rundt i mindre charmerende dele af Dublin og af den menneskelige natur.

Frank Mackey er 41, fraskilt, weekendfar og arbejder ved politiet i Dublin. Han har ikke besøgt sit barndomshjem i et af byens meget nedslidte og socialt belastede arbejderkvarterer i 22 år. Dengang ville han flygte til England med sin kæreste Rosie, men hun dukkede aldrig op på det aftalte sted. Nu dukker såvel hendes kuffert som hendes lig op. Frank bliver tvunget tilbage til barndommens gade og til sin dysfunktionelle familie, og inden Rosies morder bliver fældet, falder adskillige skeletter ud af skabene. Det er en meget velskrevet roman, som ud over at være elementært spændende leverer gode dialoger og fremragende miljøbeskrivelser.

Tana French (f. 1973) skriver originale krimier og kendes fra Skoven, 2008, og Som i et spejl, 2009. Hun skriver i den klassiske engelske tradition fra P.D. James og Ruth Rendell/Barbara Vine, og hvad miljøskildringerne angår, er hun på linje med en forfatter som Roddy Doyle.

Tredje velskrevne og velfungerende krimi-spændings-psykologisk roman af irsk forfatter, som er på vej til at indskrive sig i rækken af store klassiske engelske kriminalromaner med et twist og social indignation. Kan anvendes bredt.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. jun. 2011

Børsen

Af

Jonas Hindsholm Bentzen

2011-07-22


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2014

Ebog

2013

Lydbog (net)

2012

Lydbog (net)

2012

Bog

2011

Lydbog (cd)

2011