Gå til indholdBøger / faglitteratur

Tilbage efter stress


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

223 sider

Udgivet

2018

Målgruppe

til voksne

Undervisning

for ledere, for medarbejdere


Beskrivelse


Beskrivelser af akut og langvarig stress, dens fysiologiske og psykologiske mekanismer. Der gives råd om, hvordan den sygemeldte bør forholde sig til sin stress under sygemelding og på jobbet, og om hvordan lederen bør forholde sig til den sygemeldte og dennes arbejdsmiljø


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 30. maj. 2018

Råd og vejledning om sygemelding ved stress og om tilbagevenden til jobbet. Bogen henvender sig til de stressede og deres ledere.

Med en indledende definition af akut og langvarig stress, dens fysiologiske og psykologiske mekanismer samt stress-modeller, fokuseres på tiden med sygemelding og den efterfølgende tilbagevenden til jobbet. Rasmus Lund-Nielsen giver råd om hvordan den sygemeldte bør forholde sig til sin stress, stressorer og stress-responser under sygemelding og på jobbet, og om hvordan lederen bør forholde sig til den sygemeldte og dennes arbejdsmiljø ved tilbagevenden, for at undgå tilbagefald. Bogen bygger på forskning og indvundne erfaringer, og der gives eksempler fra praksis. RLN er erhvervs- og klinisk psykolog med fokus på stressforebyggende ledelse og psykisk arbejdsmiljø.

En pointe er, at svaret på hård stress ikke er at prøve at slappe af, men derimod at tage fat om årsagen. Det er derfor også essentielt, at den sygemeldte og lederen i fællesskab indtænker mulige stressorer ved tilbagevenden, og at den stressede er opmærksom på signaler ved akut stress. Bogen giver gode, håndterbare råd om sygemeldingsperioden og om hensigtsmæssig indretning af arbejdsmiljøet efter sygeperioden.

Vejen ud af arbejdsrelateret stressgiver en trin-for-trin guide til støtte af varige adfærdsændringer ved stress.


P [online]

d. 26. jul. 2018

af

af

Linda Jepsen

d. 26. jul. 2018


Dansk politi

2018, nr. 3

af

2018, nr. 3


Jyllands-posten

d. 18. aug. 2018

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 18. aug. 2018


Erhvervspsykologi

Vol. 17, nr. 2 (2019)

af

af

Christina Giordani

Vol. 17, nr. 2 (2019)Informationer og udgaver

2018

Bog

Rasmus Lund-Nielsen (f. 1988-10-21)

Dansk Psykologisk Forlag, 1. udgave

2018

Ebog

Rasmus Lund-Nielsen (f. 1988-10-21)

Dansk Psykologisk Forlag, 1. udgave