Gå til indholdTil rette vedkommende


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

170 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Biografisk bog i brevform om en ung piges opvækst i frikirken Københavns Bibeltrænings Center og hendes brud med religion og familie. Brevene beskriver en barndom, hvor moren bliver omvendt og vælger Gud frem for sine børn. Man følger forfatteren ind i ungdommen


Anmeldelser (4)


13. apr. 2018

Biografisk bog skrevet i brevform om en ung piges opvækst i pinsebevægelsen og hendes brud med religion og familie. For voksne med interesse for religion, familie og opdragelse.

Bogen begynder med et introducerende kapitel, og derefter er resten af bogen bygget op som breve - primært til mor, men også til andre familiemedlemmer, bekendte og forfatteren selv. Brevene beskriver en barndom, hvor moren bliver omvendt og vælger Gud frem for sine børn. Hun bliver skilt, får en ny mand, der er voldelig, og sammen skaber de en nomadefamilie, hvor børnene flyttes rundt. Man følger forfatteren ind i ungdommen med et flyt til sin far, og da hun skal stå på egne ben. Det store sammenstød, mellem det hun kommer fra og "normaliteten", er omdrejningspunktet.

Sikke en bog! Forfatteren skriver super godt med stor indlevelse og et sprog, der vælter læseren bagover. Man føler med jeg-personen både som lille pige og som voksen. Bogen indeholder både en stor længsel og kærlighed til moren samt en skarp afstandstagen til den religion og en hård barndom med regler, straf, skam, sult og dommedagsprofetier. Skrivestilen er pågående direkte til det enkelte du fx: "Jeg har ikke meget tilovers for testamenter og andre eventyr, men kan godt se trøsten i dem. Du valgte at tro på dem, du havde brug for at tro på dem." Bogen kan med fordel formidles til skønlitterære læsere.

Eftertro


indeholder flere afhopperes/udstødtes historie om livet før og efter de har brudt med religionenEftertro indeholder flere afhopperes/udstødtes historie om livet før og efter de har brudt med religionen.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 29. jul. 2018

Information

Af

Tue Andersen Nexø

d. 11. maj. 2018

Standart

Af

Sara Tanderup Linkis

Årg. 32 nr. 3 (2018)


Informationer og udgaver

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018