Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Ti ting jeg har lært om kærlighed : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

331 sider

Udgivet

2013

Ophav

Sarah Butler(forfatter)

Rasmus Hastrup(oversætter)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Alice vender hjem til sin fars begravelse. Hun sørger stadig over forholdet til Kal, der gik i vasken. En hjemløs mand dukker op, og Alice aner ikke, at Daniel i virkeligheden er hendes biologiske far. De to rastløse mennesker finder en sær samhørighed og kan måske omsider komme videre


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2013

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 15. feb. 2013

Roman om uforløst kærlighed og rastløs søgen efter at finde ro. Omslaget formidler bogens handling og tone fint, og den vil tiltale et stort publikum.

Engelsk debutroman der er solgt til 12 lande før udgivelsen. Den handler om Alice, der rastløs rejser verden rundt. Hun mistede sin mor som 4-årig og har altid følt sig lidt udenfor i forhold til de ældre søstre. Nu er hun vendt hjem for en stund i anledning af farens begravelse. Eks-kæresten Kal spøger stadig, og mens rodløsheden er ved at tage overhånd, dukker en mystisk hjemløs mand op. Alice ved ikke, at Daniel er hendes biologiske far, der fortvivlet har vagabonderet siden hendes mor gjorde en ende på deres affære. De to finder sammen i et umage fællesskab og fremtiden tegner sig lidt lysere. Den følsomme fortælling gør indtryk og er solidarisk med sine personer.

Forfatteren indleder mange kapitler med en liste: "Ti ting jeg...", men benytter ikke humor og satire som i Bridget Jones eller Nynne-bøgerne. Hun er mere beslægtet med Nick Hornby, Cecelia Ahern, og egentlig også Maeve Binchy og Joanna Trollope.

Dejlig, følsom læseoplevelse af succesfuld engelsk debutant om Alice, der efter mange rejser og et brudt, men uforløst kæresteforhold måske endelig finder ro. Hjemme til sin fars begravelse møder hun den hjemløse Daniel, som i virkeligheden er hendes biologiske far der har haft en affære med hendes afdøde mor. De to rastløse mennesker finder en sær samhørighed der måske kan lede dem videre. Kan formidles bredt.


Politiken

d. 30. mar. 2013

af

af

Marie Tetzlaff

d. 30. mar. 2013


Berlingske tidende

d. 14. apr. 2013

af

af

Niels Houkjær

d. 14. apr. 2013


Jyllands-posten

d. 24. mar. 2013

af

af

Niels Ellevang

d. 24. mar. 2013


Information

d. 15. mar. 2013

af

af

Tonny Vorm

d. 15. mar. 2013Informationer og udgaver

2013

Bog

Sarah Butler

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2013

Ebog

Sarah Butler

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2013

Lydbog (net)

indlæser: Randi Winther

Lindhardt og Ringhof

2013

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Randi Winther

Audioteket