Gå til indholdTi kameler for Ameera


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Ameera er 29 år, og hendes arabiske familie vil gerne have, at hun bliver gift. Ameera vil selv finde sin kommende mand, og da hun begynder at date, må hun vælge mellem pligt og følelser. Letlæst historie om kærlighed for unge og voksne. Lix 17


Anmeldelser (4)


14. okt. 2022

Ameera er 29 år, og hendes arabiske familie vil gerne have, at hun bliver gift. Ameera vil selv finde sin kommende mand, og da hun begynder at date, må hun vælge mellem pligt og følelser. Letlæst historie om kærlighed for unge og voksne. Lix 17.

Ameera bor i London og har tjek på livet. Hun har fået sit drømme-job og har en kæmpe stor, arabisk familie, som gerne vil have, at hun bliver gift. Hun har bare ikke lyst til at lade sine forældre finde en mand til hende. Derfor begynder hun i hemmelighed at date. Inden længe får hun et dilemma: Skal hun gifte sig med pakistanske Ghaz, som familien godt kan lide, eller skal hun følge sine følelser og blive kærester med engelske David? Der er en personliste i starten af bogen. En QR-kode linker til en lydbogsudgave.

Positiv, humoristisk historie om dating og kærlighedsforviklinger. Den arabiske vinkel, med normerne for unge kvinders opførsel og forventningerne til, at hun skal giftes snart, fylder en del, og Ameeras familie er nuanceret beskrevet. Men først og fremmest er det en historie om en ressourcestærk ung kvinde. Sproget flyder godt, og det er en vellykket bearbejdning af Ti kameler for Ameera


God forsidePositiv, humoristisk historie om dating og kærlighedsforviklinger. Den arabiske vinkel, med normerne for unge kvinders opførsel og forventningerne til, at hun skal giftes snart, fylder en del, og Ameeras familie er nuanceret beskrevet. Men først og fremmest er det en historie om en ressourcestærk ung kvinde. Sproget flyder godt, og det er en vellykket bearbejdning af Ti kameler for Ameera God forside.

Den lille café i København


(Læselyst, udgave med QR-kode) er også en letlæst bog om kærlighedDen lille café i København (Læselyst, udgave med QR-kode) er også en letlæst bog om kærlighed.

Lektørudtalelse

Af

Therese Bjerre Ekman

6. maj. 2021

Ameera leder efter kærligheden, men skal hun følge sit hjerte eller sin pligt? For læsere af chick lit.

Ameera har en god uddannelse og et smart arbejde i det centrale London - men hun mangler manden i sit liv. Hun nærmer sig de 30 og i hendes kæmpestore arabiske familie er hun faretruende tæt på at blive stemplet som pebermø. Hun vil gerne være en god muslimsk datter, men hun vil ikke tage sig til takke med hvem som helst. Hun har nu givet sig selv et år til at finde den store kærlighed, og metoderne er mange - lige fra speeddating til muslimske dating apps. Men mens hun burde have fokus på mænd, hendes familie kan acceptere, møder hun en mand der er helt forkert - og helt rigtig.

Sjov og farverig chick lit med glimt i øjet, der henleder tankerne på klassisk Bridget Jones - en karrierekvinde der pludselig får travlt med at finde Mr. Right - her godt krydret med arabiske udbrud og muslimske benspænd. Dejligt med en bog hvor etnicitet er positivt fremstillet og normaliseret fremfor fokus på de gængse mere negative udlægninger. Ameera kæmper for at navigere imellem hendes forældres kultur og den, hun selv har skabt.

Anden moderne chick lit finder vi bl.a. hos Mhairi McFarlane og Lauren Weisberger - ingen andre har dog det etniske twist.

Lektørudtalelse

Af

Iben Jakobsen

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 12. jun. 2021

Weekendavisen

Af

Amalie Langballe

d. 25. maj. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2022

Bog

2022

Bog

2021

Ebog

2021

Lydbog (net)

2021