Gå til indholdTi års frihed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

194 sider

Udgivet

2016

genre/form

erindringerOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Natascha Kampusch (f. 1988) fortæller om tiden efter sin flugt og kampen for at finde tilbage til en normal hverdag


Anmeldelser (3)


19. okt. 2016

Natascha Kampuschs liv i friheden, 10 år efter flugten. For biografilæsere, der vil vide, hvad der skete efter befrielsen.

En beretning om Kampuschs liv efter hun befriede sig fra sin gerningsmand, Wolfgang Priklopil, som holdt hende fanget i et fem kvadratmeter stort kælderrum. Hun undslipper, men møder en verden hvor spekulationer, formodninger og rygter tager hende som gidsel. Hun mener at forklaringen er, at omverdenen gerne vil fastholde idéen om det gode og onde. "Mange mennesker synes at mene, at det er en pligt at lægge hver eneste lille detalje, hver eneste hændelse og følelse frem for alles øjne. Dette evindelige krav om hele tiden at udlevere endnu mere information føles som om min ret til individualitet og privatliv igen tages fra mig. Nøjagtig som gerningsmanden gjorde det i al den tid." Kampusch beskriver også sit velgørenhedsarbejde for små børn og misbrugsofre. Sidst i bogen finder man en kronologi som starter med d. 2. marts 1998, hvor Kampusch blev bortført på vej til skole.

Bogen er en selvstændig opfølger til 3096 dage


, og beretter ærligt om offentlighedens behov for at sætte ansigt på ondskab, til ubeskrivelig skade for offeret. En bevægende beretning om Kampuschs flugt fra én fjende til mødet med et ukendt antal nyeBogen er en selvstændig opfølger til 3096 dage, og beretter ærligt om offentlighedens behov for at sætte ansigt på ondskab, til ubeskrivelig skade for offeret. En bevægende beretning om Kampuschs flugt fra én fjende til mødet med et ukendt antal nye.

Af andre titler om forbrydelse mod barndommen findes fx Kampen for at overleve


Det tavse offer


Det splintrede spejl


, Det tavse offer og Det splintrede spejlAf andre titler om forbrydelse mod barndommen findes fx Kampen for at overleve, og Det splintrede spejlAf andre titler om forbrydelse mod barndommen findes fx Kampen for at overleve, Det tavse offer og Af andre titler om forbrydelse mod barndommen findes fx Kampen for at overleve, Det tavse offer og Det splintrede spejl.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara

P [online]

Af

Irene Christiansen

2017-01-06

Politiken

Af

Helle Hellmann

d. 15. okt. 2016


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Bog

2016

Ebog

2016