Bøger / faglitteratur

Thule-sagen - løgnens univers


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En gennemgang af TV-journalisten Poul Brinks arbejde med Thulesagen og en beskrivelse af det kompleks af sager, der på forskellig vis har forbindelse med den amerikanske Thulebase i Grønland og dansk atompolitik.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2015

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 12. mar. 2015

Da et amerikansk B-52 bombefly i 1968 styrter ned nær den grønlandske by Thule, er det forsidestof til aviserne, men relativt hurtigt er historien igen glemt. Først da journalisten Poul Brink i 1986 finder ud af at folkene, der fjernede vragresterne, begynder at blive syge, kommer sagen op igen. Til den politisk interesserede læser og dem der er interesserede i Danmarks rolle i storpolitik.

Bogen dokumenter journalisten Poul Brinks 10-årige arbejde med Thule-sagen. Brink guider, kommenterer og beskriver det store kompleks af sager, der på forskellig vis har forbindelse til den amerikanske Thulebase i Grønland: Hemmeligheder bag den officielle danske atom- og sikkerhedspolitik, B-52 styrtet og de syge Thule-arbejdere. Bogen genudgives i forbindelse med premieren på filmen "Idealisten" der er baseret på Brinks bog.

En omfattende, detaljerig og spændende bog.

Bogen er første gang udgivet i 1997: Thule-sagen - løgnens univers. Denne bog indeholder nyt forord af Niels Frid-Nielsen og ny, mere tidssvarende, forside baseret på filmplakaten. Ellers er bogen identisk med den forrige udgave.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 1997

af

af

Knud Weile

d. 5. nov. 1997

En omfattende, detaljerig og trods emnet utrolig spændende gennemgang af tv-journalisten Poul Brinks 10 års arbejde med Thule-sagen. Med forfatteren som en meget nærværende guide, researcher og kommentator beskrives det kompleks af sager, der på forskellig vis har forbindelse til den amerikanske Thulebase i Grønland: Hemmeligheder bag den officielle danske atom- og sikkerhedspolitik, B-52 styrtet og de syge Thule-arbejdere, den ugennemsigtige danske arkivpolitik, forholdet mellem Grønland og Danmark og mellem Danmark og USA. I begyndelsen med en stille undren, senere med forargelse, afdækker den kritiske journalist et net af fortielser og løgne omkring disse sager og påviser et pinligt modsætningsforhold mellem politiske idealer og praktiske handlinger hos ledende politikere og embedsmænd. Poul Brinks veldokumenterede og elementært spændende beskrivelse af et stykke fornemt journalistisk sporhundearbejde er både et vægtigt indlæg i den aktuelle debat om vores politiske system og på længere sigt en væsentlig kilde til forståelse af den danske sikkerheds- og grønlandspolitik efter 2. verdenskrig.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 7. feb. 2016

af

af

Rune Holmeå Iversen

d. 7. feb. 2016


Information

d. 10. nov. 1997

af

af

Poul Villaume

d. 10. nov. 1997


Aktuelt

d. 10. nov. 1997

af

af

Niels Frid-Nielsen

d. 10. nov. 1997


Berlingske tidende

d. 10. nov. 1997

af

af

Mogens Rüdiger

d. 10. nov. 1997


Grafiana

1998

af

af

Helge Jensen

1998