Gå til indholdTerroristens testamente


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

380 sider

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Da advokat Allingsø åbner et testamente for en skummel klient, opdager han, at der er tale om informationer af langt mere farlig karakter. Da han beslutter sig for selv at efterforske sagen, begynder folk at dø om ørerne på ham, og trådene til Danmarks første terrorangreb bliver mere og mere tydelige


Anmeldelser (1)


28. aug. 2012

Dansk debuterende forfatter, der har skrevet en roman i spændingsgenren om terror, et testamente, attentatforsøg, lejemordere og forbrydelser. Der er mange ideer, men det er en spændingsroman på det jævne til de læsere, der ikke kan få nok. Så vil den være et par dages fin underholdning i højt tempo og med mange snørkler i handlingen.

Forfatteren er advokat, hvorfor hans tidligere udgivelser er bøger og artikler indenfor det juridiske felt. Dette er hans skønlitterære debut. Der er fokus mest på handlingen, hvorimod personpsykologien er mere svag. Historien foregår i 2013 og starter med et brag, da en førerløs helikopter styrter ned i Parken og dræber flere. Advokaten Allingsø blandes hurtigt ind i en kompliceret affære med dobbelt identiteter, mord og mordforsøg og den klassiske slutning, hvor alle tråde redes ud og forklares og alle tilstår eller afsløres. Forsiden er markant blå med en eksploderende helikopter og på bagsiden skitseres plot i et par velvalgte afsnit. Sproget er kækt og friskfyr-agtigt a la "Jeg skyndte mig ud på toilettet, klar til en Ulrik.", "Jeg tager nu lidt beskyttelse med. Metal, ikke gummi."! "Jeg var lige så fristet som en pædofil pædagog i en børnehave.".

Spændingsgenren er stor med mange romaner, der fokuserer på terrorisme. Vi er tættere på actionforfatteren Daniel Silva end på samfundskritikeren Leif Davidsen. Ikke en højdespringer.

Attentater, hvidvaskning og lejemord er ingredienserne i denne jævne spændingsdebut, der skal formidles på emnet.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft


Informationer og udgaver

Bog

2012

Ebog

2012