Gå til indholdTerapi og dyr i baghaven : noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

143 sider

Udgivet

2011

genre/form

novellerOriginaludgave

2011


Beskrivelse


10 noveller om mennesker, der forsøger at nå hinanden og at lykkes, i krydsfeltet mellem det private og professionelle, mellem egne behov og andres


Anmeldelser (6)


24. okt. 2011

Terapi og dyr i baghaven er en fremragende novellesamling, med fortællinger om det almindelige menneskes kamp for at lykkes og nå ind til sig selv og hinanden.

Ti noveller om mennesker. De forsøger at nå hinanden og at lykkes i krydsfeltet mellem det private og professionelle, mellem egne behov og andres. Vi møder karrieremanden, der slås med stress og træner indædt. Familiefaren, hvis idyl trues af hensynsløs kørsel og fatalt involverer sig i selvtægt. Terapeuten der falder igennem mellem privatlivet og sine forpligtelser overfor sine klienter. Ægteparret der slås med arrene efter et sidespring. Det sammentømrede ældre ægtepar, der foruroliges over ændrede rutiner og måske alligevel ikke kender hinanden så godt? Ægteparret hvor manden kun ser sin kones uformåen, men ikke sine egne mangler. Den unge mor, der gerne vil have sin familie til at skille sig ud fra Bilka-segmentet. Den arbejdsløse mands møde med sagsbehandler og presset fra omgivelserne om snart at få et job. Historien om at være åben overfor varsler og intuition, samt forsøget på at være noget for andre, når man dårligt kan holde sammen på sit eget liv. Det er hudløst og vedkommende. Desuden skriver Iben Krogsdal fremragende og bygger sine noveller op med en intens blå tone, der sætter sig direkte som en klump i halsen.

Noveller og temaer, som set hos Trisse Gejl, Katrine Marie Guldager og Simon Glinvad.

Blændende god novellesamling, der skærer direkte ind i hverdagens råddenskab og fortvivlende vilkår.

Lektørudtalelse

Af

Maria Björnsdóttir

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen

d. 13. dec. 2011

Politiken

Af

Marie Tetzlaff

d. 20. nov. 2011

Weekendavisen

Af

Nanna Goul

d. 9. dec. 2011

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 10. dec. 2011

Litteratursiden.dk [online]

Af

Maria Guldager

2012-01-09


Informationer og udgaver

Bog

2011