Bøger / faglitteratur til børn

Tempelriddernes hemmelige historie : sandheden om den hemmelighedsfulde orden og de mange legender om tempelherrerne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
96 sider: ill. i farver ; 31 cm
Udgivet
2008
Ophav

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Hans Michelsen

2008

Introduktion til tempelridderordenen for nysgerrige begyndere. Den kan læses af alle lånere lige fra folkeskolens ældste klasser.

Tempelherreordenen eksisterede i omkring 200 år og opløstes 1307. Interessen for ordenen ophørte imidlertid ikke, hvad der har givet sig udtryk i alskens spekulationer, teorier, artikler og bøger. I denne bog gives en oversigt over ordenens forbindelser til mysterier som fx Den Hellige Gral, Pagtens Ark og ligklædet fra Torino. Naturligvis kommer den også ind på arven efter tempelridderne og de mulige forbindelser til frimurerne. Hvert emne behandles på ét opslag inkl. ill. Forfatteren har skrevet mange bøger for børn og voksne især om historiske emner og kunst.

Bogen supplerer den omfattende litteratur om ordenen og den mystik, der altid har omgivet den.

Bogen behandler et populært og næsten tidløst emne med en uudslukkelig popularitet. Bogen siger selv at det er en omfattende gennemgang af tempelriddernes hemmelige historie, og at den giver sandheden om den hemmelighedsfulde orden, men bogens omfang gør, at dette er en mindre overdrivelse. Bogen opfylder på sine egne præmisser fint et umiddelbart orienteringsbehov, hvad enten det er fremkaldt af Da Vinci mysteriet eller andet. De flotte illustrationer og det smukke layout er med til at give læseren en god oplevelse.


Historie & samfundsfag

Årg. 47, nr. 3 (2008)

af

af

Lone Alstrup

Årg. 47, nr. 3 (2008)Informationer og udgaver