Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Tempelridderne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

48 sider: ill. i farver

Udgivet

2012

Ophav
Genre og formundervisningsmaterialer
Målgruppe

til børn

Undervisning

for folkeskolen, for 5. klasse, for 6. klasse, for 7. klasse


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2012

af

af

Jesper Holtoug

d. 11. okt. 2012

Spændende og velredigeret temabog for historieinteresserede i aldersgruppen 11-15 år. Det fascinerende tema og de indbydende billeder gør - sammen med det overskuelige omfang - bogen til en god og overkommelig faglig mundfuld. Velegnet til emnearbejde, faglig læsetræning eller blot nysgerrigheds-læsning.

Nok handler fagbogen specifikt om de spændende og mystiske tempelriddere, men samtidig sættes disse krigermunke ind i en større sammenhæng, så også middelalderen generelt, korstogene, kirkens rolle og især de storpolitiske magtforhold belyses. Desuden behandles de mange myter og mysterier, der knytter sig til tempelridderordenen - lige fra sære relikvier, sagnomspundne skatte til de nyeste konspirationsteorier.

Der findes en del faglige materialer om tempelridderne, men ikke meget for børn og unge. Dog belyser Lars Bugges: Mysteriet om tempelridderne, 2003 langt hen ad vejen på udmærket vis samme begivenheder og temaer. Den her anmeldte udmærker sig dog ved at være sprogligt lidt lettere og ved at have illustrationer i farver.

Tempelridderne føjer sig til striben af virkelig gode, let tilgængelige fagbøger i serien De store fagbøger. Ikke sært, at netop tempelridderne er blevet stof til mange film og fortællinger gennem tiden. Der er meget relevant fagligt stof i bogen samtidig med, at selve temaet er overordentligt spændende og fængslende. Desuden er begrebet "hellig krigsførelse" aktuelt, tankevækkende og nok et par diskussioner værd.Informationer og udgaver

2012

Bog

Rikke Marie Cock Hansen

Gyldendal, 1. udgave

2020

Ebog

Rikke Marie Cock Hansen

Nota