Bøger / faglitteratur / undervisningsmaterialer

Tegneserier og tekstlæsning


Beskrivelse


80.1 Hvorfor tegneserier i undervisning - forskning i tegneserier i undervisning. Miljøbeskrivelse og person-karakteristik. Fortællerforhold. Fortællingers billedsprog. Sprogets opbygning. Genreforhold og kontekstualisering. Fortællingers brudflader.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. juni 2015

Bog på akademisk niveau om at bruge tegneserier i undervisningen. Målrettet til fx studerende og undervisere i dansk på læreruddannelsen, og til folkeskolelærere.

Undervisningsbog, der beskriver hvordan man kan bruge tegneserier som analysemateriale i undervisningen. I et introducerende afsnit skriver forfatterne bl.a.: "Bogen bygger på undervisningserfaring på forskellige niveauer i uddannelsessystemet, hvor vi har erfaret, hvordan tegneserien giver adgang til en forståelse af en række vanskelige problemstillinger i det litterære felt, og desuden at børn og unge finder stor glæde ved at engagere sig i tegneserierne." Bogen er i 6 kapitler. Hvert kapitel starter med en introduktion af grundbegreberne. Herefter følger et eksempel fundet i de 2 tegneserier som bruges bogen igennem. Det er Art Spiegelmanns Maus. [Bind 1] og Marjane Satrapis Persepolis. Min iranske barndom. Eksemplerne følges af såvel faglige som didaktiske øvelserMaus. Bind 1Persepolis. Min iranske barndomUndervisningsbog, der beskriver hvordan man kan bruge tegneserier som analysemateriale i undervisningen. I et introducerende afsnit skriver forfatterne bl.a.: "Bogen bygger på undervisningserfaring på forskellige niveauer i uddannelsessystemet, hvor vi har erfaret, hvordan tegneserien giver adgang til en forståelse af en række vanskelige problemstillinger i det litterære felt, og desuden at børn og unge finder stor glæde ved at engagere sig i tegneserierne." Bogen er i 6 kapitler. Hvert kapitel starter med en introduktion af grundbegreberne. Herefter følger et eksempel fundet i de 2 tegneserier som bruges bogen igennem. Det er Art Spiegelmanns Maus. [Bind 1] og Marjane Satrapis . Eksemplerne følges af såvel faglige som didaktiske øvelser.

Savnet og interessant bog om at bruge tegneserier i undervisningssituationer, der dog kræver en akademisk vant læser. Bogen er forbilledlig pædagogisk opbygget, og oplagt for en folkeskolelærer, der vil ruste sig fagligt.

Ikke andre tilsvarende bøger på forskningsbaseret niveau. Om tegneserier i undervisningen findes dog fx dette lille hæfte: http://copenhagencomics.dk/wp-content/uploads/undervisningsfolder-cphcomics.pdf.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 17. sep. 2015

af

af

Merete Ahner

d. 17. sep. 2015