Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Tegneserielaboratoriet


Beskrivelse


Om tegneseriekunstens værktøjer, tegne- og farveteknikker, komposition og layout. Med øvelser og et galleri af forskellige tegneseriestilarter til inspiration.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Steffen Kronborg

2007

Selv om bogen især henvender sig til unge og voksne med nogen øvelse i at tegne, kan begynderen også få udbytte af de mange eksempler og gode råd.

Undertitlen på Ben Cormacks lærebog i tegneseriefremstilling: "Lær at tegne sjove serier" er en meget præcis varedeklaration. Cormack beskæftiger sig udelukkende med humoristiske tegninger og kommer slet ikke ind på de øvrige genrer inden for seriemediet. Til gengæld kommer han med mange tips og håndfaste brugsanvisninger inden for sit emnefelt, som han behandler i 5 tæt illustrerede kapitler om bl.a. værktøjer, teknikker, komposition og layout. Der er en temmelig løs komposition, sådan at læseren møder en del gentagelser. Den gennemgående lægemetafor ("Tegneseriedoktoren tager imod") bliver hurtigt trættende, og de mange anvisninger på, hvad tegneserien "er" eller "skal være" kunne med fordel være udeladt. Men bogens overordnede motto: "Gør det enkelt" er der bestemt ikke noget i vejen med.

De seneste 5 år har stort set alle danske bøger om serietegning handlet om manga. Werner Wejp-Olsens Lær at tegne striber og streger fra 2003 er mere fortællende end Ben Cormacks nye bog og rummer langt færre konkrete anvisninger.

Bogen rummer mange brugbare tips og ideer, og den foregøgler ikke, at den kan gøre læseren til en supertegner. Det kræver øvelse, øvelse - og mere øvelse.