Bøger / faglitteratur / håndbøger

Tegn med farveblyanter : lærebog


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2016

af

af

Sanne Mendel

d. 5. apr. 2016

Vejledende og pædagogisk lærebog i tegneteknikker som er rigt illustreret og meget enkel at gå til. For både begyndere og mere øvede tegneinteresserede som ønsker at lære nye teknikker ved brug af farveblyanter.

Kunstneren Elisabeth Hockauf er autodidakt og har dygtiggjort sig på aftenskole. Bogen præsenterer forskellige teknikker og processer til tegning med farveblyanter og er udstyret med illustrationer som supplerer den beskrivende og vejledende tekst. Kapitlerne er korte og overskrifterne er skrevet med farveblyanter. Hvert kapitel er inddelt i korte afsnit som viser tegneprocessen trin for trin. Man præsenteres for teknikker som kan bruges til tegning af bl.a. frugt, dyr, blomster og landskaber.

Pædagogisk lærebog med søde tegninger. Kapitlernes korte inddelinger er velfungerende med forklarende tekst, og illustrationerne supplerer teksten godt. Bogen er meget detaljerig og fungerer godt som helhed med farverige og alsidige illustrationer og den enkle trin for trin vejledning. Bogen er særligt velegnet til nybegyndere, til trods for en del slåfejl.

Der er mange bøger som handler om tegneteknikker og forskellige tegneredskaber. Anden relevant litteratur kunne være Judy Martins Håndbog i farveblyantsteknikker som er mere omfattende.