Bøger / faglitteratur / dagbøger

Teenagedagbogen : til helvede med fortiden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
300 sider: ill. i farver
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
dagbøger, erindringer

Beskrivelse


Uddrag af forfatterens (f. 1975) teenagedagbøger fra 1990-1993 suppleret med kommentarer, udklip, noter, billeder og tegninger, der sætter optegnelserne i perspektiv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2015

af

af

Louise Urban Andersen

d. 18. mar. 2015

Morsomme, rørende og pinlige uddrag af en piges teenagedagbøger fra 1990-1993. Bogen kan læses af alle, men specielt børn af 1970'erne vil kunne genkende sig selv i dagbøgerne.

Stinne Skovbjerg har valgt en lang række uddrag fra sine teenagedagbøger i perioden 1990-1993. Bogen indeholder ud over dagbogsoptegnelserne også udklip, noter, billeder og tegninger, der sætter optegnelserne i perspektiv. Bogen er resultatet af Skovbjergs facebookside "Teenage dagbogen".

Som en modvægt til tidens polerede og selviscenesættende online-profiler, som vi kender dem fra fx Facebook og Instagram, har Skovbjerg fundet sine gamle teenage dagbøger frem. Dagbøgerne viser netop det upolerede og uskønne, men nødvendige og ofte forvirrende teenageliv. Bogen giver med sine tilføjede udklip, billeder og tegninger nærmest indtryk af at være en scrapbog, og det er en spændende, morsom og gribende en af slagsen. Der er vokset en trend frem af oplæsninger og udleveringer af teenageårenes inderste tanker, bl.a. er "En pinlig affære" aktuel på Nørrebro Teater, og i løbet af året sendes "Kære dagbog" på DR3.

Så vidt vides, findes der ingen teenagedagbøger på markedet, der IKKE er fiktive. Det adskiller denne fra alt, hvad der ellers er at sammenligne med. Til dem, der tænker at læserne til Mig - bli'r kvinde nu endelig får nyt læsestof, tager de fejl. Bogen er henvendt til den voksne læser, der skuer tilbage på sit teenageliv.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 29. maj 2015

af

af

Lise Bregnhøj

d. 29. maj 2015