Bøger / skønlitteratur / dramatik

Teatertruppen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
114 sider
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
dramatik, humor
Originaludgave
2011

Beskrivelse


Skuespil. Historisk komedie, der udspiller sig i shakespearetidens London. Viola, Jessie, Sally og Helena vil gerne leve af teater og skuespil, men tiden forbød kvinder på scenen, så de må ty til den ganske vovelige vej at forfølge deres drøm forklædt som mænd, hvilket giver anledning til såvel forvekslinger og erotisk spil som lurende afsløring. Ca. 16 roller (7, kvinder, 9 mænd), 8 scener/locations. Varighed: ca. 2 timer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2011

af

af

Torben Wendelboe

d. 23. mar. 2011

Skuespillet henvender sig til et publikum med interesse for ny dansk dramatik og til det amatør-teater, som forlaget henvender sig til.

De to dramatikere har henlagt handlingen i deres komedie til 1600-tallets London, hvor Shakespeare jo var et centralt navn. Og Shakespeare har på mange måder stået fadder til dramaet, der tager udgangspunkt i, at kvinder var forment adgang til den dramatiske scene, kvinderoller blev spillet af mænd. Men her er det en gruppe kvindelige skuespillere, der forklæder sig som mænd for at kunne følge deres ambition om et liv i det professionelle teater. Der er mindelser om fx De to herrer fra Verona og Helligtrekongersaften med forklædninger og det tilhørende erotiske spil - med den alvorlige baggrund, at en afsløring af skuespillernes rette køn kunne blive ganske fatal, og det giver komediens skurk gode kort på hånden, så der er ikke blot humor men også spænding i skuespillet, der er præget af forfatternes kendskab til datidens teater og skrevet med herlig humor og et rigtig godt dramatisk greb, rigtig godt teater fra Hassing og Fromberg.

Duoen Hassing og Fromberg har tidligere udsendt dramaet Jack the ripper, 2010, og deres nye udspil er fuldt anvendeligt som dette og beviser, at duoen vil kunne have meget mere at byde på.

Godt og frisk udspil med meget teatersans fra duoen Hassing og Fromberg, der må kunne blive til en rigtig god amatørteaterforestilling.Informationer og udgaver