Bøger / faglitteratur

Teaterliv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
192 sider: ill. (nogle i farver) ; 29 cm
Udgivet
2013
Ophav

Beskrivelse


Gennem en række kunstnere, der har været med til at præge teaterlivet, fortælles hitorien om teatret Svalegangen, der åbnede i 1963 i Aarhus.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2013

af

af

Conni Boll Christensen

d. 3. juni 2013

Teatret Svalegangen i Aarhus kan i 2013 fejre 50 års jubilæum. I den anledning har forfatteren og journalisten Flemming Sørensen talt med en række personer, der har været knyttet til teatret. Henvender sig til lånere med interesse for dansk teaterhistorie.

Omslaget på Teaterliv prydes af teaterplakater fra Svalegangens 50-årige historie. I disse år har teatret spillet en aktiv rolle i det kulturelle liv i Aarhus. Målet har været at fortælle gode perspektiverende historier, at udvikle teaterkunsten ved at eksperimentere med form og indhold og gerne tiltrække et yngre publikum end vanligt. Mange senere etablerede kunstnere er startet på Svalegangens skrå brædder. Mest berømt er måske samarbejdet med dramatikeren Svend Åge Madsen, som var med til at skrive den første forestilling. Den rigt illustrerede bog indeholder underholdende artikler, fakta bokse og interviews med mange forskellige mennesker, der i årenes løb har haft deres gang på teatret, bl.a én af grundlæggerne Preben Harris og Dronningen, der stod for scenografien til Blixens Skibsdrengens fortælling.

Flemming Sørensen (f. 1956) har tidligere udgivet Riskiko for kulturchock : ti år med Teater Katapult. Målgruppen for Teaterliv vil også synes om Michael Moritzens bog Respekt, der ligeledes indeholder interviews med teaterpersonligheder.

Underholdende og rigt illustreret 50-års jubilæumsbog om det århusianske teater Svalegangen, der blev grundlagt i 1963. Henvender sig til lånere med interesse for dansk teaterhistorie. For større biblioteker.