Gå til indholdTeater i skolen - forestillinger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

86 sider

Udgivet

2009

genre/form

dramatikOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Drama. 7 skuespil til fri afbenyttelse. Med pædagogiske og praktiske erfaringer fra arbejdet med at skrive og opsætte forstillingerne sammen med elever fra 1.-7. klasse


Anmeldelser (1)


22. dec. 2009

Inspirationshefte der henvender sig til pædagoger og lærere, der vil arbejde med drama i skolen. Manuskripterne i bogen henvender sig til børn fra 6-13 år.

Forfatteren beskriver flere forløb, han har gennemført med elever fra 1.-7. klasse. Han øser af sine pædagogiske, didaktiske og praktiske erfaringer. Det er der kommet et lille meget velovervejet hefte ud af. Udgangspunktet er, at man kan anvende drama i skolen som en modvægt til den kontrollerede form for pædagogik, der hersker i nutidens skole. Børn og voksne oplever, at den stramme planlægning ikke rækker til et helt børneliv. Teater i undervisningen kan tilføje eleverne mange kvalifikationer, som kan læres gennem meningsfuld og identitetsskabende teater. Samtidigt kan det være en sjov måde at lære på. Forfatteren lader eleverne være medskabende i idéfasen. Deres idéer tager han udgangspunkt i, når han skriver forestillingen. I de indledende afsnit gør forfatteren rede for sine tanker, når han sætter forestillingen op. Derefter er 7 manuskripter indsat. De er til fri afbenyttelse og inspiration. Et par af forestillingerne er sjove, andre har et politisk strejf.

Der findes mange skrevne manuskripter til forestillinger fra forlaget, men ingen kan som denne bruges frit.

Heftet har en kæmpe styrke i de mange pædagogiske og didaktiske overvejelser, man skal gøre sig, for at en forestilling med børn lykkes. Det er ikke vanskeligt, hvis man underviser med drama på samme plan, som forfatteren foreslår. Jeg vil foreslå bogen placeret i lærerbibiblioteket.

Lektørudtalelse

Af

Lisbeth Thue Hansen


Informationer og udgaver

Bog

2009