Gå til indholdTavse børn : om selektiv mutisme


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

152 sider

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Anmeldelser (2)


25. mar. 2014

Hvis man har et barn som er meget genert, eller har et tavst barn, kan det være, det er selektiv mutisme. Bogen henvender sig til forældre, evt. lærere og pædagoger.

Forfatteren ønsker at gøre læseren opmærksom på begrebet selektiv mutisme. Det er en relativt sjælden tilstand, hos 1-3% af danske børn. Det er en angstlidelse karakteriseret ved tavshed fx. i skolen, i børnehaven og i bestemte situationer. Børnene er typisk normalt begavede. Det er typisk længerevarende og båret af angst, som forhindrer barnet i at at få ordene frem. Ofte er det tavse børn, der er bange for at tale i andres påhør. Der er generelt et manglende kendskab til begrebet. Bogen bygger på empiriske undersøgelser af børn og unge, som lider af selektiv mutisme, og redegør fint for begrebet. Bogen indeholder desuden bidrag fra professor Per Hove Thomsen og børnepsykolog Aino Holme, som ved mest om emnet i Danmark. Bogen er let læselig med mange små "kasser" med citater og kommentarer fra forældre og fagfolk. Der er desuden en omfangsrig litteraturliste til fagbøger og artikler.

Der findes en enkelt bog, som kun SB har Selektiv mutisme hos barn og unge : en veileder, 2012 (norsk) og en dvd De tavse børn, 2012. Der er ikke andre danske bøger om emnet.

Dette er nok en nichebog. Forældre som oplever nogle forskellige symptomer eller problematikker med tavshed hos deres barn, kan måske have glæde af at læse i den, for at blive klogere på, om det har noget med selektiv mutisme at gøre.

Lektørudtalelse

Af

Mette Fersum

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Niels Peter Agger

2014-07-29


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Punktskrift

2019

Bog

2014

Ebog

2014