Gå til indholdTatovøren fra Auschwitz


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

261 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2019


Anmeldelser (4)


19. aug. 2019

Roman baseret på virkelige hændelser om den jødiske Lale Sokolovs overlevelseskamp i kz-lejren Auschwitz. Lale tatoverer numrene på fangernes arme. Barsk fortælling til læsere af historiske romaner.

I april 1942 bliver slovakiske Lale Sokolov fanget og deporteret til kz-lejren Auschwitz. Han bliver oplært i at tatovere numrene på fangernes arme og bliver lejrens tatovør. På trods af det grufulde job, udfører han det, da han ikke har noget valg, og det giver ham muligheder for at holde sig i live. De privilegier han får, såsom ekstra mad, egen indkvartering og større bevægelsesfrihed, udnytter han til at hjælpe andre. En dag tatoverer han Gita Fuhrmannova og han forelsker sig hovedkulds. Trods de frygtelige omstændigheder, udspiller der sig en kærlighedshistorie mellem de to. Alt imens bliver nazisternes grusomheder bragt frem for læserne. Kapitlerne er tidsmæssigt kronologiske.

Den meget unikke fortælling om Lales overlevelseskamp under holocaust griber læseren om hjertet. Den position han har som tatovør for SS i lejren giver en skildring af de systematiske grusomheder nazisterne udførte. Fastholdelsen af håbet, kærlighed og værdighed er en vigtig eksistentiel vinkel på fortællingen. Bogen er velskrevet og redaktionelt velkomponeret.

I erindringsbogen Auschwitz og efter


De skæbneløse


og romanen De skæbneløse skildres kz-lejrene også gennem personlige beretningerI erindringsbogen Auschwitz og efter og romanen skildres kz-lejrene også gennem personlige beretningerI erindringsbogen Auschwitz og efter og romanen De skæbneløse skildres kz-lejrene også gennem personlige beretninger.

Lektørudtalelse

Af

Martin Minka Jensen

Berlingske tidende

Af

Anne Sophia Hermansen

d. 30. aug. 2019

Politiken

Af

Bettina Heltberg

d. 11. sep. 2019

Kristeligt dagblad

Af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 6. sep. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Ebog

2019