Roman baseret på virkelige hændelser om den jødiske Lale Sokolovs overlevelseskamp i kz-lejren Auschwitz. Lale tatoverer numrene på fangernes arme. Barsk fortælling til læsere af historiske romaner.
I april 1942 bliver slovakiske Lale Sokolov fanget og deporteret til kz-lejren Auschwitz. Han bliver oplært i at tatovere numrene på fangernes arme og bliver lejrens tatovør. På trods af det grufulde job, udfører han det, da han ikke har noget valg, og det giver ham muligheder for at holde sig i live. De privilegier han får, såsom ekstra mad, egen indkvartering og større bevægelsesfrihed, udnytter han til at hjælpe andre. En dag tatoverer han Gita Fuhrmannova og han forelsker sig hovedkulds. Trods de frygtelige omstændigheder, udspiller der sig en kærlighedshistorie mellem de to. Alt imens bliver nazisternes grusomheder bragt frem for læserne. Kapitlerne er tidsmæssigt kronologiske.
Den meget unikke fortælling om Lales overlevelseskamp under holocaust griber læseren om hjertet. Den position han har som tatovør for SS i lejren giver en skildring af de systematiske grusomheder nazisterne udførte. Fastholdelsen af håbet, kærlighed og værdighed er en vigtig eksistentiel vinkel på fortællingen. Bogen er velskrevet og redaktionelt velkomponeret.
og romanen De skæbneløse skildres kz-lejrene også gennem personlige beretningerI erindringsbogen Auschwitz og efter og romanen skildres kz-lejrene også gennem personlige beretningerI erindringsbogen Auschwitz og efter og romanen De skæbneløse skildres kz-lejrene også gennem personlige beretninger.
Bibliotek.dk er en samlet indgang til alle danske bibliotekers materialer og til hvad der udgives i Danmark. Du kan bestille materialer og så hente og låne på dit eget bibliotek.
Du kan bruge Bibliotek.dk til at søge frem, hvad der er udgivet af bøger, musik, tidsskrifter, artikler, e-bøger, lydbøger osv. Bibliotek.dk er altså ikke et fysisk bibliotek, men en database og service over hvad der findes på danske offentlige biblioteker, som du kan bestille og få leveret til dit lokale bibliotek.