Bøger / faglitteratur / vejledninger

Tankernes magt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
128 sider
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
vejledninger

Indhold

Tankerne og den indre harddisk ; Lykke kan læres ; Den negative stemme ; Tal i tro til dig selv ; Lev på en socialt acceptabel måde ; Dit indre potentiale ; Du bliver som dine venner ; Læren om destruktive tanker ; Bekæmp den indre hær ; Løs dine problemer, før de opstår ; Skjul ikke dit problem for andre ; Problemløsning ; Få kontrol over dine vrede følelser ; Vaner ; Lad dine tanker gøre dig lykkelig


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 21. nov. 2012

En bog om tankens kraft og om at få mere livsglæde og livskvalitet. Den er primært rettet mod de unge, eller gruppen ca. 20-40 år.

Søren Lynge kalder sig kognitiv udviklingskonsulent. Han har tidligere udgivet 8 bøger om det gode liv, personlige og sociale kompetencer Han har gennem mange år beskæftiget sig med hjemmesiden ungdomsproblemer.dk, og holder mange foredrag. Det er en bog om tankens kraft, og om hvordan vi bevidst kan ændre negative tanker til positive tanker. En bog om at lykken er en indre tilstand, og at et godt liv kommer indefra. Det er kun os selv der bestemmer, hvad der skal bringe glæde i vores liv. Den handler også om det indre potentiale, og om at alle begrænsningerne i livet begynder i tankerne. Den handler også om kontrol, og det at få kontrol over de vrede følelser. Bogen er opdelt i forskellige emner, der alle handler om at minde os selv om, at vi er talentfulde, vi skal komme ud af skyggen, fokusere på udvikling og blive den der sejrer, frem for at blive besejret. Den indeholder også en del øvelser, hvor man kan arbejde med de positive tanker og tankeprocesser. Generelt kan man mellem linjerne læse på hans sprog og skrivestil, at han beskæftiger sig meget med de unge.

Det er et populært emne, og der udkommer hele tiden nye bøger. Jeg synes denne ligner mange af de andre. Irma Lauridsen har netop skrevet Tænk det - skab det, 2012.

Til min smag er der lidt for meget peptalk, men nogen unge vil sikkert læse den, fordi de har hørt ham holde foredrag.