Bøger / faglitteratur

Talent management : perspektiver, dilemmaer og praksis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
338 sider
Udgivet
2012
Ophav

Indhold

Talent management - hvad og hvorfor? : et nyt begreb træder frem af disen ; Karrierebegrebets storhed og fald : kvalt i sin egen succes? ; Den fagprofessionelle videnmedarbejder : fra karriere til kald ; Hvordan udvikles talenter - kridt og svamp eller læring på jobbet og kaos? ; Ejer til talent management søges - hvem er interessenterne? ; Den globale udfordring i talent management - think global, act local? ; 20 dilemmaer i talent management - betydningen af at finde balancen ; Hjælp til selvhjælp : værktøjer til talent management i praksis ; Cases fra det virkelige liv : udfordringer i praksis i private og offentlige virksomheder


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2012

af

af

Birgit Hald

d. 10. aug. 2012

Bogen kan give inspiration til alle, der på en eller anden måde arbejder med Human Resource Management eller kompetenceudvikling, men den primære målgruppe er HR-professionelle i større virksomheder med talentprogrammer.

Henrik Holt Larsen er professor ved Institut for Organisation på Copenhagen Business School med speciale i Human Resource Management og en flittig bidragyder til litteraturen om personaleudvikling i bred forstand. Bogens hovedtema er de processer og metoder der finder, udvikler, fastholder og afvikler talenterne i en virksomhed, og HHL kommer godt rundt om emnet. Han præsenterer den nyeste forskning og forskellige holdninger, beskriver hvordan videnmedarbejderes karriereønsker ikke nødvendigvis er en vertikal stigning i graderne, gennemgår 20 forskellige dilemmaer og anbefaler hvordan HR-professionelle bedst håndterer udfordringerne også i globalt perspektiv. Bogens sidste kapitel består af beskrivelser af ni cases fra private virksomheder, offentlige institutioner, velgørende organisationer samt Dansk håndbold Forbund. HHL skriver i et godt sprog med rammende metaforer og skarpe, ind imellem humoristiske formuleringer. Bagest er der en udførlig litteraturliste og et indeks.

Bogen kan bedst sammenlignes med Fra potentiale til talent, 2011, der imidlertid har mere fokus på psykologien.

Bogen giver en solid, velskrevet gennemgang af den nyeste udvikling inden for talent management samt konkrete anbefalinger og værktøjer til HR-professionelle.


Jyllands-posten

d. 30. juni 2013

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 30. juni 2013


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 29 (2012)

af

af

Søren Thorup

Årg. 43, nr. 29 (2012)


Berlingske tidende

d. 30. sep. 2012

af

af

Henrik Ørholst

d. 30. sep. 2012