Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Takt og nye toner : værktøjer og spilleregler for omgang med andre mennesker


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


tegninger: Erik Werner.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2006

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 4. apr. 2006

Siden Emma Gad skrev sin Takt og tone i begyndelsen af det 20. århundrede er der sket et og andet med omgangsformerne. Derfor denne titel, som fører den udmærkede og fornuftsbetonede takt op i nutiden. Inge Corell skriver om god opførsel i samspil med andre mennesker i selskabslivet og i hverdagen. Det handler om såvel udseende, påklædning, kommunikation, egenskaber, bordmanerer som viden og kundskaber. Hvordan håndtere alle disse ting og virke rar og behagelig at være sammen med? Det handler også om familiebegivenheder, højtider, fritiden og friluftslivet. Sidst i bogen noget om den store verden og mødet med andre kulturer. Det meste ganske udmærket, men i sagens natur konventionelt og dermed også noget kedeligt. Der er tale om 2. udgave. 1. udgave kom første gang i 1991, og så vidt jeg kan se, er ikke et komma ændret, ingen ny forside, ikke et nyt forord. Alt sammen som for nu 15 år siden. Kan bruges på linje med Skik & brug, 1999. En lidt mere trendy bog om moderne menneskers samvær er Komsammen, 2005.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Birgitte Bornæs

d. 19. dec. 2018

Forfatteren har afholdt kurser i pli for firmaer og ambitiøse unge mænd. Disse målgrupper skinner klart igennem i bogen. 68-generationens 'sædernes forfald' kasseres af de unge nu. Man lægger vægt på korrekte omgangsformer, almen dannelse og gode manerer. Bogens mål er at udvikle gode menneskelige relationer og opbygge helstøbte mennesker, der respekterer hinanden - man skal i hvert fald ikke spænde ben for sig selv p.g.a. sine manerer. Bogen omhandler i korte kapitler omgangsformer i arbejdsliv, selskabsliv og fritid - til sidst også i udlandet, hvor der fokuseres på forskellene fra danske omgangsformer. Der er hele vejen igennem en svag undertone af 'at begå sig blandt de voksne'. Bogen har hverken varme eller humor som Bendix: Vær så venlig 1986 eller Graham: Længe leve gode manerer 1990, der begge indeholder mere om de private sfærer og f.eks. bibringer den usikre værtinde/vært/gæst mange flere oplysninger i en livlig form. Ligeledes finder der mere omfattende litt, omomgangsformer i udlandet (Markedsorienteringer eller Kærgaard Kristensen i 65.555) henvendt til danske forretningsfolk. Bogen her bringer egentlig ikke noget nyt om emnet, som er blevet ret godt dækket de sidste år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birgitte Bornæs

d. 18. dec. 2018

Forfatteren har afholdt kurser i pli for firmaer og ambitiøse unge mænd. Disse målgrupper skinner klart igennem i bogen. 68-generationens 'sædernes forfald' kasseres af de unge nu. Man læggervægt på korrekte omgangsformer, almen dannelse og gode manerer. Bogens mål er at udvikle gode menneskelige relationer og opbygge helstøbte mennesker, der respekterer hinanden - man skal i hvertfald ikke spænde ben for sig selv p.g.a. sine manerer. Bogen omhandler i korte kapitler omngangsformer i arbejdsliv, selskabsliv og fritid - tilsidst også i udlandet, hvor der fokuseres påforskellene fra danske omgangsformer. Der er hele vejen igennem en svag undertone af 'at begå sig blandt de voksne'. Bogen har hverken varme eller humor som Bendix: Vær så venlig 1986 eller Graham:Længe leve gode manerer 1990, der begge indeholder mere om de private sfærer og f.eks. bibringer den usikre værtinde/vært/gæst mange flere oplysninger i en livlig form. Ligeledes finder der mereomfattende litt, omomgangsformer i udlandet (Markedsorienteringer eller Kærgaard Kristensen i 65.555) henvendt til danske forretningsfolk. Bogen her bringer egentlig ikke noget nyt om emnet, somer blevet ret godt dækket de sidste år.


Danmarksposten

Årg. 72, nr. 6 (1991)

af

af

Jens Witthøfft Nielsen

Årg. 72, nr. 6 (1991)


Ingeniøren

Årg. 17, nr. 27 (1991)

af

af

Kurt Sørensen

Årg. 17, nr. 27 (1991)


Folk og kultur

1992

af

af

George Nellemann

1992