Gå til indholdTak for turen!


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

585 sider: ill.

Udgivet

2016

genre/form

erindringerOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Oberst Lars R. Møllers (f. 1954) erindringer fra et liv i forsvarets tjeneste. Han blev berømt i Danmark da han valgte at give ordre til at skyde med skarpt under krigen i Jugoslavien. Senere har han været en kontroversiel stemme, der konstant har kritiseret "skrivebordsgeneraler" og mindet samfundet og politikerne om alvoren på slagmarken


Anmeldelser (5)


27. jan. 2014

Til læsere af biografier om militære personligheder. En biografi om og af oberst Lars R. Møller.

"Han tog sig af sine folk". Det er det eftermæle den snart tidligere oberst Lars R. Møller helst vil have, der står tilbage, når man skal mindes ham. Han har tidligere været chef for Hærens Kampskole og er nu ved Forsvarskommandoen hvor han går på pension i år. Bogen er opdelt i fire afdelinger, hvoraf de tre er biografiske afsnit om Møllers tid i forsvaret. Lars Møller er ikke just kendt for at være en bly viol, han har altid været parat til at gå i brechen for at forsvare de danske soldater. I det hele taget er Møller en yderst politik ukorrekt person, som siger sin mening og gerne stiller op og tager de tæsk, det giver. Denne bog er dels en biografi over Møllers liv men også en debatbog. Den sidste del af bogen er dedikeret til at skyde med skarpt mod de ændringer og den djøfisering der har været i forsvarskommandoen og forsvarsministeriet. Møllers indspark stiller spørgsmålstegn ved, hvem man vil have, der bestemmer i forsvaret, er det politikere og embedsværket eller de militære fagfolk.

Bogen vil interessere læsere af Lars R. Møllers andre bøger om de danske soldaters indsats i diverse krige og operationer. Møllers bog kan anbefales til læsere, der holder af militære biografier som fx dem af Carsten Mørch, Nicolai Moltke-Leth og B.S. Christiansen.

En læseværdig biografi om en tro soldat og en debatbog om et forsvar, der er under store forandringer.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard

d. 8. mar. 2014

Politiken

Af

Bo Maltesen

d. 23. feb. 2014

Information

Af

Charlotte Aagaard

d. 1. feb. 2014

Weekendavisen

Af

Anne Knudsen

d. 7. feb. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2016

Bog

2014

Bog

2014

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Ebog

2014