Gå til indholdTak for kaffe : den svære kunst at tale sammen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Dialogkaffe er forfatterens betegnelse for åben, anerkendende samtale, også med de personer man er allermest uenig med. Til læsere der gerne vil lære om fordomsfri og brobyggende samtale


Anmeldelser (6)


17. sep. 2021

Dialogkaffe er forfatterens betegnelse for åben, anerkendende samtale, også med de personer man er allermest uenig med. Til læsere der gerne vil lære om fordomsfri og brobyggende samtale.

Özlem Cekic er tidligere folketingsmedlem og medstifter af organisationen Brobyggerne, der arbejder for at bygge bro mellem holdninger og få mennesker til at mødes i åbent lyttende samtale, hvor alle bliver hørt - kaldet dialogkaffe. Hun har selv modtaget masser af hadbeskeder på sociale medier og på mails, og har under dialogkaffemøder måttet erkende, at også hun har fordomme. Bogen har en lang række eksempler og anviser redskaber til hvordan samtale kan nuancere eller ligefrem flytte holdninger i diskussioner i familien, på arbejdspladsen, skolen og i skriftlige debatter, fx på Facebook. Bl.a. baseret på metoden Deep Democracy, The deep democracy of open forums


: practical steps to conflict prevention and resolution for the family, workplace, and worldÖzlem Cekic er tidligere folketingsmedlem og medstifter af organisationen Brobyggerne, der arbejder for at bygge bro mellem holdninger og få mennesker til at mødes i åbent lyttende samtale, hvor alle bliver hørt - kaldet dialogkaffe. Hun har selv modtaget masser af hadbeskeder på sociale medier og på mails, og har under dialogkaffemøder måttet erkende, at også hun har fordomme. Bogen har en lang række eksempler og anviser redskaber til hvordan samtale kan nuancere eller ligefrem flytte holdninger i diskussioner i familien, på arbejdspladsen, skolen og i skriftlige debatter, fx på Facebook. Bl.a. baseret på metoden Deep Democracy, The deep democracy of open forums : practical steps to conflict prevention and resolution for the family, workplace, and world.

Tankevækkende og lærerig bog, hvor forfatteren i høj grad benytter sin personlige historie og erfaring med fordomme og holdningsmæssig brobygning. Bogens råd og redskaber kan bruges i nærmest enhver sammenhæng, hvor mennesker møder hinanden med stejle, modstridende holdninger og fastlåst dialog.

Forfatteren har skrevet om samme emne i Hvorfor hader han dig, mor?


Brobyggere


Lad samtalen blomstre - også når den bliver svær


Anerkendende kommunikation - med empatien som vejviser


og Brobyggere : Özlem Cekic og Bent Melchior. Om anerkendende dialog findes bl.a. også Lad samtalen blomstre - også når den bliver svær : dialogisk kommunikation og konflikthåndtering i praksis og Anerkendende kommunikation - med empatien som vejviserForfatteren har skrevet om samme emne i Hvorfor hader han dig, mor? og : Özlem Cekic og Bent Melchior. Om anerkendende dialog findes bl.a. også Lad samtalen blomstre - også når den bliver svær : dialogisk kommunikation og konflikthåndtering i praksis og Anerkendende kommunikation - med empatien som vejviserForfatteren har skrevet om samme emne i Hvorfor hader han dig, mor? og Brobyggere : Özlem Cekic og Bent Melchior. Om anerkendende dialog findes bl.a. også : dialogisk kommunikation og konflikthåndtering i praksis og Anerkendende kommunikation - med empatien som vejviserForfatteren har skrevet om samme emne i Hvorfor hader han dig, mor? og Brobyggere : Özlem Cekic og Bent Melchior. Om anerkendende dialog findes bl.a. også Lad samtalen blomstre - også når den bliver svær : dialogisk kommunikation og konflikthåndtering i praksis og Forfatteren har skrevet om samme emne i Hvorfor hader han dig, mor? og Brobyggere : Özlem Cekic og Bent Melchior. Om anerkendende dialog findes bl.a. også Lad samtalen blomstre - også når den bliver svær : dialogisk kommunikation og konflikthåndtering i praksis og Anerkendende kommunikation - med empatien som vejviser.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

P [online]

Af

Helge Hallmann

2021-10-06

Point of view international [online]

Af

Monica Krog-Meyer

2021-08-25

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 8. sep. 2021

Politiken

Af

Per Michael Jespersen (f. 1963)

d. 28. aug. 2021

Jyllands-posten

Af

Mikael Jalving

d. 21. aug. 2021


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2022

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021