Bøger / skønlitteratur / roman

Tak for alle minderne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
440 sider
Udgivet
2009
Ophav
Genre og form
roman, chick lit

Beskrivelse


Joyce oplever efter en blodtransfusion pludselig at besidde både erindringer og færdigheder, som ikke tilhører hende. Pludselig møder hun en mand, hvor hun føler en sær tiltrækning, hvem er han? Hvad foregår der? Det handler især om kærlighed og samhørighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2009

af

af

Beth Høst

d. 8. sep. 2009

Nok vil chick lit-læserne gribe denne bog pga. navnet, men den har også den lille dosis eventyr og naturligvis et solidt element af lovestory, så den kan tiltale et bredt spektrum af læsere af god underholdning.

Forfatteren landede i chick lit-genren med P.S. I love you i 2004, senest kom Et sted i nærheden, 2008, hvor hun blander den kvikke og velturnerede stil med eventyr. Det er også tilfældet nu, hvor plottets centrum er Joyce. Hun har efter en voldsom abort fået en blodtransfusion. Handlingens anden hovedfigur er Justin, amerikansk gæsteprofessor ved Dublins Universitet i kunst- og arkitekturhistorie. Han overtales af en køn pige til at give blod. Joyce flytter hjem til sin gamle far, da hendes ægteskab også er slut, hun oplever nu at besidde både erindringer og evner, der slet ikke tilhører hende. Yes! rigtig gættet! Justins naturligvis, og de finder da også sammen til allersidst, det hele skildres morsomt og charmerende som en "love at first sight"-samhørighed. Men det er samspillet mellem Joyce og hendes gamle far, der bærer bogen, hun tager ham med på en tur til London, og alene scenen i lufthavnens sikkerhedskontrol er genial. Ahern har usædvanlig tæft for dialog.

Ahern nævnes naturligt sammen med Marian Keyes, de er begge i genrens top og lige velskrivende.

Hjertets erindringer er måske lidt langt ude, men derudover er det en charmerende og meget morsom historie.