Bøger / faglitteratur / øvelser

Tag ordet i din magt : en værktøjskasse for talere


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Bliver du nervøs, når du skal tage ordet og tale på et møde eller til en forsamling? Det er ganske normalt. De fleste mennesker synes, det er en stor udfordring at stille sig frem foran andre mennesker og blive lyttet til. Den gode nyhed er, at du sagtens kan udvikle dig til at blive dygtigere og mindre nervøs. Det handler om at forberede dig. Øve dig. Om at finde dine svage punkter, og så tilegne dig nogle redskaber, der kan afhjælpe dine problemer. I denne bog kan du stifte bekendtskab med 10 områder, hvor du træne, så du kan forbedre din taleteknik: Forberedelsen - her ligger guldet Gennemslagekraft og nærvær Din placering i rummet Kropssprog Stemme og tonefald Ordvalg og fromuleringer Lydhør overfor tilhørerne? Eksempelmateriale og historier Tag et kig på dig selv - hvordan er dine resultater? Praktiske tips og tricks.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2009

af

af

Torben Wendelboe

d. 10. juni 2009

Værket henvender sig bredt til alle, der skal beskæftige sig blot nogenlunde professionelt med at kommunikere et budskab ud - helt fra fx eksaminanden til fx den nyudnævnte mellemleder eller sælger i en virksomhed af enhver størrelse.

Christina Steensgaard Høyer har en universitetsuddannelse bag sig og arbejder nu med kommunikation som foredragsholder og underviser. Hun tager ofte udgangspunkt i cases fra sit professionelle virke. Det er bogens overordnede kendetegn, at der arbejdes med det helt basale, der ikke kræver forhåndskendskab til faget. Høyer har en meget fin måde at tage tingene skridt for skridt, så at sige, og arbejde med enkle, klare begreber i hele kommunikationsprocessen fra start i hvad, for hvem og hvordan til afsluttende praktiske forklaringer på, hvordan og hvornår det er en god idé at inddrage rekvisitter og basal brug af PowerPoint. Hun går logisk til værks og fører faktisk læseren næsten ved hånden hele vejen med gode råd om kropssprog, stemmeføring, mimik på det praktiske plan og tilskyndelser til at nyde at være på, til at arbejde med sig selv og efterhånden udfordre sig selv som foredragsholder på det overordnede. Kort litteraturliste.

Der er efterhånden en righoldig litteratur på området med fx Mette Halds Præsentation og formidling, 2008, og Helle Borups Ud med sproget, 2007, men har man brug for den basale begynderintroduktion, er Høyer et meget fint bud.

Værket er en lettilgængelig introduktion til hele feltet med en bred målgruppe.