Gå til indholdTag etikken tilbage : markedstænkningen og dens konsekvenser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

97 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Kritik af det markedsstyrede grådighedssamfund med belysning af områder i samfund og menneskeliv, hvor etikken er forsvundet


Anmeldelser (7)


19. aug. 2015

Et interessant og relevant indlæg i debatten om den danske samfundsøkonomi og spørgsmålet om fordeling, etik og økonomiske alternativer. For alle interesserede i samfundsøkonomi.

Bogen består af syv essays af forskellige fagfolk, forskere og samfundsdebattører. De har det fælles ærinde at sætte spørgsmålstegn ved den fremherskende politiske tro og satsning på markedsøkonomien som samfundsmodel. En af flere anledninger er Pave Frans' nylige kritiske udsagn om "penge som kultgenstand og økonomien som et diktatur uden ansigt". Således er fire af de syv essays skrevet af teologer, en filosof og en psykolog. De øvrige tre artikler er bl.a. af fagøkonomen Jesper Jespersen med titlen "Den umenneskelige økonomiske fornuft", professor ved CBS Steen Hildebrandt og en cand. polit. med katolsk ståsted. De taler alle fra forskellige synsvinkler for et opgør med de sociale skævheder ved den markedsøkonomiske model.

En lille bog i omfang med et markant og læseværdigt indhold. Hver af de syv essays markerer et begrundet synspunkt fra de forskellige grundsyn, forfatterne står for. Et væsentligt ikke-partipolitisk indlæg til den fremherskende politiske praksis og tro på den "nødvendige økonomiske politik" og dens etiske konsekvenser.

Beslægtet er Kritik af den økonomiske fornuft


, der omhandler samme emne af bl.a. Jesper Jespersen og teologerBeslægtet er Kritik af den økonomiske fornuft, der omhandler samme emne af bl.a. Jesper Jespersen og teologer.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Jyllands-posten

Af

Jensen Henrik

d. 31. okt. 2015

Politiken

Af

Christoffer Emil Bruun

d. 25. okt. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 11. sep. 2015

Information

Af

Jan Maintz

d. 19. sep. 2015

Præsteforeningens blad

Af

Sten Hatung

Årg. 105, nr. 40 (2015)

Dansk kirketidende

Af

Frederik Hougaard Larsen

Årg. 167, nr. 9 (2015)


Informationer og udgaver

Ebog

2018

Bog

2015