Gå til indholdTænk hvis jeg kunne lytte : at leve i empati med hunden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

245 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Om at leve i gensidigt harmonisk samvær med sin hund ved at betragte den som et individ og træne sin egen empati


Anmeldelser (1)


15. mar. 2018

Vores holdning til de dyr vi omgiver os med i vores nære liv skifter over tid. Hundene har vi flyttet fra den oprindelige: at være brugsdyr hvis rovdyrinstinkter gjorde nytte på vagt og til vogtning. I dag er de en del af vennekredsen eller ligefrem familien på lige fod med ægtefælle og børn. Men nogen går videre end det, fx forfatteren til denne bog, der henvender sig til spirituelt orienterede hundeejere.

Kerstin Malms grundforudsætning er, at dyr og mennesker skal behandles lige, men ikke derfor ens og at vi ved at træne vores empati vil kunne forstå de hunde, vi har valgt at leve sammen med. Forfatteren flytter imidlertid relationen videre, og i et vist omfang placerer hun dem i rollen som åndelige vejledere. Målet er et gensidigt samvær mere end en velopdragen hund. Bogen er delt i 4 hovedafsnit med flere underkapitler. Hvert kapitel indledes med en historie fra Malms personlige liv, som er trykt på blå baggrund. Der er en referenceliste og et foto før hver kapitel.

Kerstin Malm har en akademisk uddannelse i dyreadfærd bag sig, men hun har altid interesseret sig for psykologi, og har i mange år kredset omkring en mere indsigtsbaseret tilgang til verden. Sprogligt og begrebsmæssigt lægger bogen sig i et spirituelt spor med vegansk strejf, men på et relativt højt plan, så det er i de grupper bogen primært vil finde sine læsere.

Fx Lykkelige lydige hunde


er et forbillede, men han taler til et noget bredere publikumFx Lykkelige lydige hunde er et forbillede, men han taler til et noget bredere publikum.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy


Informationer og udgaver

Bog

2018