Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Tabuknuseren : to søstres fortælling om brystkræft


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
183 sider: ill. i farver
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
sygehistorier

Beskrivelse


Søstrene Josina W. og Josephine Bergsøe får konstateret brystkræft med en måneds mellemrum. Deres mission er størst mulig åbenhed omkring sygdommen og de fortæller alt om deres oplevelser lige fra diagnosen, operationer og behandling til sex, selvværd og rekonstruktion af bryst.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2011

af

af

Jette Landberg

d. 29. sep. 2011

For alle brystkræftpatienter og deres pårørende. Især yngre kvinder vil kunne identificere sig med de to søstre, der er i 40'erne med fuld skrue på hverdagen med spændende jobs og mand og børn, da de får diagnosen.

To søstre får konstateret brystkræft med 3 ugers mellemrum. De vedtager en mission, der går ud på, at de ikke vil skamme sig over at være i behandling, og at de vil arbejde for flere skaldede kvinder i det offentlige rum. De fortæller alt om deres oplevelser lige fra diagnosen og operationer til sex, tidlig overgangsalder, selvværd og rekonstruktion af bryst. Man kan som kræftpatient og pårørende hente meget viden, trøst og aha-oplevelse. Disse to kvinder, der er smukke, velformulerede, med gode jobs kan altså også gå ned ind imellem. Her er mange gode råd og meget medfølelse også med mændene. Bogen er smukt sat op med mange store farvefotos, der ikke lægger skjul på noget. De to søstre har bl.a. optrådt i "Aftenshowet", så man må sige, at deres mission er lykkedes.

En del kvinder har tidligere skrevet om det at have brystkræft. En af de nyere er Tina Brændgaard Klædt af, 2010, der også er en meget personlig beretning, der mere skal læses i sin helhed og ikke har billeder. Sophie Van Der Stap har i Pigen med de ni parykker, 2010 også behandlet det at være skaldet og samtidig attraktiv.

De to søstres historie smider alt på bordet i forbindelse med brystkræft, og den kan anbefales til alle, der skal igennem sådan et forløb.


Jyllands-posten

d. 26. dec. 2011

af

af

Sara Maria Kohnagel

d. 26. dec. 2011