Bøger / faglitteratur

Tabet : fortællinger om at miste sit ufødte barn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
196 sider
Udgivet
2021
Ophav

Beskrivelse


18 personlige fortællinger fra kvinder og mænd, der har mistet børn ved spontane aborter. Om deres sorg, knuste drømme og kampen om at få et barn. For voksne med problematikken inde på livet - enten personligt eller professionelt.

Indhold

Simone Thorup Eriksen : jeg er bange for, at jeg aldrig vil kunne give slip ; Le Gammeltoft : fordi jeg skulle lege Superwoman, kan jeg ikke blive gravid nu. Er det sådan, det er? ; Sofie Berggren Bylov : det er jo ikke for sjov, at der er seks-syv år mellem folks børn ; Morten Müller-Johnsen : det næstværste er at være mand og se sit døde barn blive født ; Psykologen og jordemoderen : hvad er det, du har mistet? ; Liv Winther : hvor man pludselig glemmer kærligheden ; Overlægen : det er jo ikke en sygdom at være gravid, hører vi altid ; Signe Møller Jensen : mine børn ved også godt, at de har en storebror ; Direktør i Forældre og sorg - Landsforeningen spædbarnsdød : sorg er kærlighed i den allermest triste og meningsløse form ; Emily Salomon : jeg ved det hele. Kender alle fakta. Alligevel er jeg ked af det som aldrig før ; Eva Fog : jeg vil leve - også selv om der er dage, hvor jeg skal ligge og skrige ned i en pude ; Benedikte Kiær : men lige pludselig går det op for mig : jeg er blevet mor. Det lykkedes ; Sørine Theen Nørreslet : vi sover med ham i sengen mellem os den nat på Riget ; Ronnie Graadal : jeg har aldrig talt med mine venner om det her ; Emily Christina Koert : vi må ikke glemme, at mændene også er en del af tabet ; Lizette Skjellerup Arnold : jeg er mor til tre døde børn - den sidste i september 2020 ; Chris (Christina) Aron : nu er der bare en rungende stilhed indeni ; Mette Cornelius : jeg føler jo, at jeg er ved at falde fra hinanden ; Mette Nissen Poulsen : så glemmer vi de nyindkøbte kondomer, og jeg bliver gravid ; Naja Lybecker : så måtte vi jo få en hund i stedet ; Jesper Backer : det gør mig ked af det, at hun har følt, at det var hendes skyld


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2021

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 17. mar. 2021

18 personlige fortællinger fra kvinder og mænd, der har mistet børn ved spontane aborter. Om deres sorg, knuste drømme og kampen om at få et barn. For voksne med problematikken inde på livet - enten personligt eller professionelt.

Le Gammeltoft, der selv har aborteret flere gange, savner, at vi i Danmark har et sprog for den sorg forældre går igennem, når de mister et ufødt barn. Derfor har hun med denne bog samlet 18 forskellige kvinder og mænds personlige historier om det at abortere. Nogle af bidragsyderne er også fagpersoner, fx fra Enheden for Gentagne Graviditetstab på Hvidovre Hospital. Ud over de personlige fortællinger indeholder bogen faktabokse.

Meget velskrevet og oplysende bog, der både bidrager med megen viden om et svært emne, nedbryder tabuer og efterlader læseren rørt og klogere. Alle, der har aborteret, eller som kender nogen, der har, vil have stor glæde af bogen, men der er også meget viden at hente for læsere, der ikke selv har gennemgået denne sorg.

I Tabte drømme fortæller 15 kvinder også om det at abortere og om deres sorg.