Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Syv år i sort uniform


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

109 sider: ill.

Udgivet

2022

Ophav
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Erindringsbog om syv år på Sorø Akademi tilbage i midt 1950'erne og ind i 1960'erne. For læsere af biografiske bøger om skolelivet, samt for interesserede i kostskolehistorie og Sorø Akademi


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jul. 2022

af

af

Henrik H. Pedersen

d. 22. jul. 2022

Erindringsbog om syv år på Sorø Akademi tilbage i midt 1950'erne og ind i 1960'erne. For læsere af biografiske bøger om skolelivet, samt for interesserede i kostskolehistorie og Sorø Akademi.

Da bogens forfatter som 12-årig for første gang iførte sig Sorø Akademis sorte uniform, blev det begyndelsen på syv år der ændrede hans liv. Det beskrives i bogen, hvordan faste måltider, regler og skolegang står i kontrast til hans barndom med en enlig mor med forskellige partnere, fire mindre søskende og elendige sociale forhold. Bogen giver især et billede af en dansk kostskole for cirka tres år siden, hvor bogens forfatter rettede sig ind og måtte lære sig en del nyt om menneskelige relationer, også i tiden efter Sorø. Jørgen Lange Thomsen (f. 1944) debuterer som forfatter med denne bog. Han er uddannet som læge, patolog, professor og Dr. med.

Velskrevet og reflekterende kostskolehistorie. Det er samtidig også en mønsterbryder-historie om en person fra vanskelige kår, som kommer videre i livet trods mange odds imod sig.

En anden personlig beskrivelse om Sorø Akademi omhandlende cirka samme periode er Dengang på Sorø AkademiDrengesind og lærerluner


. I bøger fra serien "Erindringsserien "Folk fortæller"" kan man også læse erindringer fra "gamle dage" fx Drengesind og lærerlunerEn anden personlig beskrivelse om Sorø Akademi omhandlende cirka samme periode er Dengang på Sorø Akademi. I bøger fra serien "Erindringsserien "Folk fortæller"" kan man også læse erindringer fra "gamle dage" fx .


Historie-online.dk [online]

d. 27. jul. 2022

af

af

Ulla Weishaupt

d. 27. jul. 2022Informationer og udgaver

2022

Bog

Jørgen Lange Thomsen

Historia, 1. udgave