Gå til indholdSyv år i sort uniform


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

109 sider: ill.

Udgivet

2022

genre/form

erindringerOriginaludgave

2022


Beskrivelse


Erindringsbog om syv år på Sorø Akademi tilbage i midt 1950'erne og ind i 1960'erne. For læsere af biografiske bøger om skolelivet, samt for interesserede i kostskolehistorie og Sorø Akademi


Anmeldelser (2)


22. jul. 2022

Erindringsbog om syv år på Sorø Akademi tilbage i midt 1950'erne og ind i 1960'erne. For læsere af biografiske bøger om skolelivet, samt for interesserede i kostskolehistorie og Sorø Akademi.

Da bogens forfatter som 12-årig for første gang iførte sig Sorø Akademis sorte uniform, blev det begyndelsen på syv år der ændrede hans liv. Det beskrives i bogen, hvordan faste måltider, regler og skolegang står i kontrast til hans barndom med en enlig mor med forskellige partnere, fire mindre søskende og elendige sociale forhold. Bogen giver især et billede af en dansk kostskole for cirka tres år siden, hvor bogens forfatter rettede sig ind og måtte lære sig en del nyt om menneskelige relationer, også i tiden efter Sorø. Jørgen Lange Thomsen (f. 1944) debuterer som forfatter med denne bog. Han er uddannet som læge, patolog, professor og Dr. med.

Velskrevet og reflekterende kostskolehistorie. Det er samtidig også en mønsterbryder-historie om en person fra vanskelige kår, som kommer videre i livet trods mange odds imod sig.

En anden personlig beskrivelse om Sorø Akademi omhandlende cirka samme periode er Dengang på Sorø Akademi


Drengesind og lærerluner


. I bøger fra serien "Erindringsserien "Folk fortæller"" kan man også læse erindringer fra "gamle dage" fx Drengesind og lærerlunerEn anden personlig beskrivelse om Sorø Akademi omhandlende cirka samme periode er Dengang på Sorø Akademi. I bøger fra serien "Erindringsserien "Folk fortæller"" kan man også læse erindringer fra "gamle dage" fx En anden personlig beskrivelse om Sorø Akademi omhandlende cirka samme periode er Dengang på Sorø Akademi. I bøger fra serien "Erindringsserien "Folk fortæller"" kan man også læse erindringer fra "gamle dage" fx Drengesind og lærerluner.

Lektørudtalelse

Af

Henrik H. Pedersen

Historie-online.dk [online]

Af

Ulla Weishaupt

2022-07-27


Informationer og udgaver

Bog

2022