Gå til indholdSyrienkrigeren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

350 sider

Udgivet

2017

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2017


Beskrivelse


En ung andengenerationsindvandrer, Hassan Jaber, vender desillusioneret hjem fra Islamisk Stat. Han opsøges af PET og involveres i en undercoveropgave, der har til formål at forhindre terrorangreb. Men han får snart mistanke om, at han er afsløret. Spillet ændres radikalt


Anmeldelser (1)


28. feb. 2017

Der er en efterretningskrig i gang mellem grupper af terrorister på den ene side og på den anden side vestlige efterretningstjenester. Det er i et lille hjørne af den krig, handlingen i "Syrienskrigeren" udspiller sig. Bogen vil blive slugt af læsere af thrillere med internationalt snit.

Hassan Jaber, der er taget til Syrien sammen med en kammerat for at kæmpe for Islamisk Stat, mister troen på sagen og vender desillusioneret hjem til Danmark. Han hverves af PET og bliver involveret i en indviklet undercoveropgave, som PET kører sammen med amerikanske partnere. Det hvirvler ham ind i et spil, som sender ham retur til København, hvor han skal støtte et par hvilende terrorceller, der har fået udpeget mål i hans hjemby. En enkel opgave, hvis ellers alt er, hvad det giver sig ud for.

Frank Jensen er tidligere operativ chef i PET og kender efterretningshåndværket. Den viden bruger han til at skabe et solidt skelet, som handlingen hænges op på. Personerne er tilpas nuancerede til, at man tror på deres handlinger og indbyrdes konflikter. Jensen styrer handlingen stramt og sikkert, og han undgår fristelsen til at lade det hele eskalere i vold til slut. Sproget er pænt, men refererende, og fortælleteknisk er bogen uden overraskelser, så det er der, der skal arbejdes, hvis Jensen skal flytte sig fra det fremragende til det sublime.

Lars Ørlunds Kapring over Kairo


er et andet bud på en god dansk thriller med terrorisme som emne og med et internationalt snitLars Ørlunds Kapring over Kairo er et andet bud på en god dansk thriller med terrorisme som emne og med et internationalt snit.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2017

Bog

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Ebog

2017