Bøger / faglitteratur

Synlighed er eksistens 3.0 : kunsten og kulturens kommunikation i den digitale tidsalder


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Kommunikationsbølgen ; Synlighedskravets oprindelse ; Fra information til kommunikation ; Maslow på hovedet ; Eventens DNA-profil ; Eventens kommunikative styrke ; Eventen og det kunstneriske projekt ; Formidling som kunstart ; Formidlingens praktik ; Dokumentation og evaluering ; Kulturens identitetskrise


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2013

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 9. jan. 2013

Bogen henvender sig til folk som primært vil promovere kultur i det offentlige rum, men også sport, politik, forretning mv.

Forfatteren (f. 1954) er direktør i eget kommunikationsfirma og kendt fra festivaler, events, kulturbegivenheder. Han har skrevet Det store sceneskift, 2008, Drømmen om berømmelse, 2010 og Grib fremtiden, 2011. Er adjungeret professor ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet, og CBS. Han har bestyrelsesposter i landskendte kulturforetagender og kendt fra flere sager med falske universitetsgrader. Bogens udgangspunkt er, at hvis ikke et produkt (kunst, politik eller menneske) er synligt, svækkes eller forsvinder dets eksistens. Hvis man har noget at fortælle, kræver det derfor kommercielle eller kreative events for at lykkes og blive succes. Bogen præsenterer ni forudsætninger for at det kan ske og en trin-for-trin vejledning i, hvordan man gør. De mange cases er mest om kendte navne og begivenheder. Bogen er illustreret med diagrammer og fotoer, mest af kendisser. Sprogligt let forståelig.

I forhold til førsteudgaven 2004 inddrager bogen sociale netværk og internettet. Jeg har ikke kunnet finde nogle umiddelbart sammenlignelige titler. Lignende bøger har mest den omvendte indfaldsvinkel: Eventen (eller oplevelsesøkonomien) set udefra.

Inspirationsbog for kulturfolk m.fl. med bud på, hvordan de kan gøre deres værker kendte i offentligheden.